Velikonočna Paklenica

Čista sreča!

Vsako leto se v pomladnem času že skoraj tradicionalno odpravimo šlatat odlično skalo iz kompaktnega apnenca, ki nam jo ponuja stara dobra Paklenica. Letos smo si prvomajske praznike rezervirali za izlet v Bosno, Paklenici pa smo namenili podaljšan vikend za velikonočne praznike.

Ekipa dvajsetih plezanja lačnih članov odseka se nas je odpravila v južne kraje v petek, 15. 4. Nekateri smo štartali v zgodnjih jutranjih urah in se do popoldneva že konkretno naplezali, spet drugi so utegnili priti šele pozno zvečer.

Naslednji dan smo vstali zgodaj in se zapodili v stene. Vreme nam je nekoliko skakalo v zelje, saj je že začelo pihljati. V večini sektorjev plezarija ni bila več užitek, ampak bolj borba z vetrom, da te ni odpihnilo iz stene. Nekaj navezam je uspelo najti kakšno poko ali zajedo, da so se med plezanjem obranili vetra. Zvečer smo se vsi prepihani odločili, da v primeru podobne situacije naslednji dan raje zarinemo v kakšno zavetrno plezališče v bližini.

V nedeljo smo se tako skupinsko odpravili v plezališče Karin. Kratke in sladke smeri, vse od previsov do plat, od kibel, klocov, šalc do krimpov. Vsak je našel nekaj zase.

Keri Čehi part 1.
Keri Čehi part 2. (Domen nam zbija ego, ker pleza v švapah)

Po dveh napornih dnevih (bolj večerih) se sicer nismo bili zmožni preveč naprezati, zato smo po nekaj preplezanih smereh raje odšli do bližnjega tolmuna namočit noge.

Naša četica.
”Tist krimp sm držov pa Anžlovarja zajahov, poj je pa šlo.”

Zaradi močnih sunkov vetra smo imeli težavo priti nazaj do apartmajev, saj so bile vse ceste zaprte. A želja po pivu in kosilu pri Dinku premaga vsako težavo in tudi počasna, a vztrajna vožnja po divjem vetru kmalu pripelje na željen cilj.

Ej, nosek maš bel!
Ful pridni.

Veličastni Aniča kuk, smer Klin.

Zadnji dan našega dopusta se je vreme izboljšalo in spet smo leteli pod stene Paklenice. Plan je bil na hitro splezati še kakšno smer, potem pa kreniti proti domu, saj so nas vse naslednji dan že čakale obveznosti.

Naši vzponi:

NavezaSmer (ime, ocena, dolžina)
Domen KolenkoNeža ŠulcVelebitaški, 6a+, 350m
Domen KolenkoNeža ŠulcČa je od Draga je od Draga, 6b+, 130m
Rok TičarNeža ŠulcKaramara sweet temptations, 6a+, 110m
Matej KristanNejc AnžlovarKlin – varianta, 6c, 350m
Matej KristanMiha ZaletelMosoraški, 5c+, 350m
Nataša RžekAnja KišekGašper ValjavecKaramara sweet temptations, 6a+, 110m
Toamž ČerneNataša RžekCeljski stup, 5a, 150m
Žiga ŠušteršičTomaž ČerneKamasutra, 5b+, 180m
Nataša RžekAurelija MarcinaFlex & Rex, 5a, 120m
Katarina LegatSergej ZavrnikJernej ŠternDr. Brahm, 5c+, 300m
Gašper ValjavecAnja KišekDanaja, 5b, 100m
Gašper ValjavecAnja KišekCentralni kamin – gornja varijanta, 5a, 180 m
Gašper ValjavecAnja KišekDoktor Frankenstiin, 5b, 150 m
Domen KolenkoKatarina LegatAleš SedejSlovenski PIPS, 6a+, 200m
Katarina LegatAleš SedejMatrin KrižajKosovo, 6a+, 80m
Jernej MarčunMatej UdirMatej BenedikWater song, 6a+, 160m
Miha ZaletelMatej kristanMosoraški, 5c+, 350m
Miha ZaletelMatic TomšeD braham, 5c, 300m
Miha ZaletelMatic TomšeKamasutra, 5b+,150m
Žiga ŠušteršičAurelija MarcinaAnamarija LotričDanaja, 5b, 100m
Gašper ValjavecAnja KišekAnamarija LotričFlex & Rex, 5a, 120m

Med člani je bilo veliko letošnjih tečajnikov, ki so Paklenico obiskali prvič (in mislim da tudi ne zadnjič). Nekaj manj je bilo mlajših pripravnikov, mogoče se je našel še kakšen starejši pripravnik. Smo pa imeli enega alpinista, ki si je uspel frderbat gleženj kar na parkirišču, kot se za izkušenega alpinista pač spodobi. 😀 (Tičar: ”Sm vedu, da bi mogu koj zjutri še enga spit!”)

Bojne rane.

Paklenica nam je spet postregla s čudovito plezarijo in odlično skalo. Tabor je bil nadvse prijeten. Naplezali smo se. Podružili smo se. Cilj tabora je torej izpolnjen.

Dodaj odgovor