Centralni Brezovski slap

V ponedeljek, 14. 2., sva šla z Urošem Stanonikom splezati Centralni Brezovski slap (II/6, R, X, 110 m. WI 90°+/80°-90°). Hvala Anji Petek (AK Rinka) za dodatne informacije, drugače ne bi šla niti pogledati☺️.

Slap postreže s strahospoštovanjem, še posebej, ko od spodaj vidiš, kako je sveča kar previsna. Začne in nadaljuje se s pravo strmino pri kateri te začne šutati že po par metrih. Splezala sva ga v treh raztežajih, led je bil dober, le odsek pod svečo in sama sveča sta bila bolj tako-tako (talarji in steklen led mestoma). Svečo sva plezala bolj po desni strani, kjer je bil sicer malo slabši in tanek, votel led, ki je zahteval nežno, delikatno plezanje, ampak vsaj tako se je dalo malo ogniti previsom na levi. Vsa čast in slava Urošu, ki je vse to mojstrsko splezal. Po sveči sva šla še en raztežaj naprej, ker je izgledalo lepo in se je pasalo razplezati😁.

V dolini cel dan ni bilo nikogar in razen občasnih ledenih granat, ki so odmevale od tal, sva uživala v veličastni tišini narave in nebu brez oblačka.

Sveča
Takole sploh ne zgleda pokonc🙈😅🤭
Še zadnji pogled nazaj pred odhodom k avtu.

Bob steza, kjer sva se res dobro, na momente akrobatsko, raztegnila, da se ni bilo treba pri avtu🤣

  1. Bravo!!!

  2. Bravo, super vzpon!

Dodaj odgovor