Vse dobre stvari so 3 😊

1. S Tino sva se med tednom po službi odpravili na Begunjščico. Za uvod sva izbrali Y grapo. Avtocesta, ki pelje do vstopa v grapo je utrjena in pravi sprehod, v grapi pa le na vrhu primanjkuje snega. Je pa z določeno mero pazljivosti zelo lepo prehodna.

2. V soboto sva z Andražem preverjala razmere na Vršiču. Odločila sva se za Župančičevo grapo, kar se je izkazalo za super izbiro. Grapa je v celoti zalita in tekom dneva obsijana s soncem – temperature so bile daleč od zimskih 😃, tako da je bila tura izredno prijetna. Potem pa še skok na vrh Male Mojstrovke in sestop v dolino. Hitro in učinkovito.

3. Ker so vse dobre stvari 3, sva v nedeljo s Tino preplezali še Kramarco v Storžiču. Smer je relativno dobro narejena, se pa iz metra v meter spreminja kakovost snega – od škripavčka do suhega, nesprijetega snega, v nekaterih delih tudi pomanjkanje. Prvi skok je rahlo siten in sva ga za dvema navezama preplezali po levi strani, prav tako sva drugi popolnoma kopen skok nad bivakom obvozili po levi. Zgornji del pa z izjemo vetra uživancija 😁. Na vrhu naju je pričakalo sonce s ščepcem močnega vetra, zato sva po malici kar hitro zavile proti sestopu. Razmere v Žrelu so za vzpon idealne, za sestop je pa potrebno na vrhu malo v “rikverc” nato pa steče.

 

Dodaj odgovor