Vse dobre stvari so 3 ­čśŐ

1. S Tino sva se med tednom po slu┼żbi odpravili na Begunj┼í─Źico. Za uvod sva izbrali Y grapo. Avtocesta, ki pelje do vstopa v grapo je utrjena in pravi sprehod, v grapi pa le na vrhu primanjkuje snega. Je pa z dolo─Źeno mero pazljivosti zelo lepo prehodna.

2. V soboto sva z Andra┼żem preverjala razmere na Vr┼íi─Źu. Odlo─Źila sva se za ┼Żupan─Źi─Źevo grapo, kar se je izkazalo za super izbiro. Grapa je v celoti zalita in tekom dneva obsijana s soncem – temperature so bile dale─Ź od zimskih ­čśâ, tako da je bila tura izredno prijetna. Potem pa ┼íe skok na vrh Male Mojstrovke in sestop v dolino. Hitro in u─Źinkovito.

3. Ker so vse dobre stvari 3, sva v nedeljo s Tino preplezali ┼íe Kramarco v Stor┼żi─Źu. Smer je relativno dobro narejena, se pa iz metra v meter spreminja kakovost snega – od ┼íkripav─Źka do suhega, nesprijetega snega, v nekaterih delih tudi pomanjkanje. Prvi skok je rahlo siten in sva ga za dvema navezama preplezali po levi strani, prav tako sva drugi popolnoma kopen skok nad bivakom obvozili po levi. Zgornji del pa z izjemo vetra u┼żivancija ­čśü. Na vrhu naju je pri─Źakalo sonce s ┼í─Źepcem mo─Źnega vetra, zato sva po malici kar hitro zavile proti sestopu. Razmere v ┼Żrelu so za vzpon idealne, za sestop je pa potrebno na vrhu malo v “rikverc” nato pa ste─Źe.

 

Dodaj odgovor