Božični vzpon na Kredarico

V nedeljo 26.12. smo se odpravili na tradicionalni božični vzpon na Kredarico. Na zbirnem mestu smo bili še nekoliko v dvomih glede vremena – rahlo rosenje in megla sta nas želela prepričati, da smo zaman zgodaj vstali. Po nekaj spregovorjenih besedah smo bili boljše volje. Odmislili smo megleno vreme, se »nabasali« v avtomobile in odpeljali proti Krmi. Ko smo prispeli v dolino Krma, smo za ogrevanje najprej odkidali sneg ob gozdni cesti, da smo lahko parkirali avtomobile. Nato smo se pripravili na vzpon, nekateri smo nataknili gamaše in drugi pa smučke.

 

 

Po kakih dveh urah in pol hoje, na približno 1700 m.n.m. smo premagali meglo in presenetilo nas je toplo sonce, ki nas je spremljalo vse do Triglavskega doma na Kredarici.

V domu so nas prav lepo sprejeli in ogreli smo se s čajem in kavo. Pojedli smo še nekaj božičnih dobrot, naredili skupinsko sliko in se odpravili nazaj v dolino.

Ob sestopu smo se mimogrede povzpeli še na Vrh Snežne konte in nato pohiteli proti avtom, kjer smo zaključili naš pohod.

Dodaj odgovor