Smuk na morje

V soboto sem izvedel celotedenski plan: najprej smo odsmučali s Križa, potem pa sem smuknil še na morje.

Je pa res že težko dobiti “žrtve” za smuko. 🙂

Prvotni plan je bil sicer Stenar. Ampak tega sem vedno šel smučat maja. Takrat sem tudi zapisal: “Maja je čas za Stenar“. S Križa še nisem smučal. Pa še malo krajša tura je. Glede na dolgo vožnjo potem na obalo.

Ni pa bilo prvič, da se je po smuki šlo na obalo. To se je prvič, povsem spontano zgodilo leta 2015, ko sva smučala na precej bolj oddaljenem Rauchkoflu. Pa kljub temu zaključila na slovenski obali. Samo, da je bil takrat marec in je bilo premrzlo za kopanje.

Par let nazaj smo šli meseca julija peš na kopni Triglav in potem na morje.

Tole letos je res za dobre stare čase. Kot smučarji cicibani smo hodili meseca julija trenirat nad Češko kočo. V zadnjih letih nepredstavljivo.

Skratka, tale tura kot vedno – sneg se začne na istem mestu, samo da smo tokrat skoraj 2 meseca kasneje. Dopoldne je bilo zmerno oblačno in rahlo vetrovno, tako da vroče ni bilo. Tudi sneg je začel kasneje gniti. Tako smo za smuko ujeli še vedno dobre razmere. Ta dolina pod Stenarjem mi je že sicer res všečna. Letos pa junija še tako lepo zalita, da se pelješ kot na smučišču! Poglejte video, kako Demšar drvi 🙂

 

Konec sezone.

 

Morda.

Bomo videli.

 

Tako bo tudi smučarskih utrinkov končno konec. Morda. Bomo videli. 🙂

 

Dodaj odgovor