Delovna akcija okrog vereina

Želimo, da bi naši sestanki potekali v bolj prijetnem okolju, zato bomo uredili skupni prostor, skladišče in okolico Bežkove vile” je zapisal novi predsednik PD v vabilu na delovno akcijo. In tako smo tisti, ki ne plezamo preteklo soboto vsaj delali.

Okolico Bežkove vile smo precej osvežili. Celotno dvorišče je posuto z novim peskom, zunanji prostor za druženje je povečan, uredili smo odtok za vodo iz žlebu, zaradi katerega se je vedno naredila luža ravno pred vhodom v prostore. Obzidje okrog vile smo osvobodili “đungle” in bodeče žice in s tem dobili nove prostore za sedenje, svetlobo in zrak. Stene, stopnice, klopi in celotno obzidje je bilo temeljito očiščeno z “vodnim topom”. Desetletja stari arhivi so bili pospravljeni, prav tako razpadajoče omare. Pozidali smo podrte dele zidu in zgradili kurišče, ki še ni povsem končano.

 

Dograditev žlebu in ureditev odtoka:

 

Odstranili smo nadležne kamne ob strani in med klopcami, ki drugega kot za spotiko niso bili. Prej – potem:

 

 

 

 

Odstranitev “gnezda”:

 

Ureditev arhivov in odstranitev preperelih omar:

 

Posebna zahvala gre Markiču, ki je odvečen zeleni material najprej odpeljal s kamionom, potem dvakrat z veliko prikolico, na koncu pa še kup smeti na deponijo.

 

Čiščenje ograj in popravilo zidu. Trta lahko spet zadiha.

 

Gradnja kurišča:

 

Ker smo imeli tudi mizarja smo popravili še nekaj omaric in obešalnikov:

 

 

Akcija je trajala od 8h zjutraj do 10h zvečer. Iskreno smo pričakovali več delovnih rok. V glavnem smo bili prisotni iz alpinističnega odseka, en kandidat iz turnokolesarskega, najbolj priden pa je bil del vodstva PD-ja.

Ekipa:

 

Vabljeni na redni četrtkov sestanek v prenovljeno okolico!
Zlata tekočina je že pripravljena.

 

PS: Verein

Dodaj odgovor