Dolomiti

Ko miši ni doma, mački plešeta 🙂 in sva šla malo čez mejo.

4 dnevi, 5 smeri, odlična hrana in družba, predvsem pa SKALA, ki nikoli ne razočara. Tokrat sva se določila za stare dobre klasike v okolici Cortine.

  1. dan sva se podala v Tofano di Rozes Erste Kante

Zjutraj sva skoraj obrnila, ker je bilo zares mrzlo, vendar sva se dovolj dolgo odločala, da se je ustrezno segrelo. V smeri nisva bila sama, ampak so se naveze lepo prmikale, tako da se ni preveč čakalo.

2. dan.

Ob 12.00 je bil že napovedan dež, zato sva se odločila za 5 Torri (mokra pa ne bova 🙂 ). Splezala sva Armido in Miriam. V slednji je bila prej taka gužva, da naju je odvrnilo, popoldne pa sva bila sama.

3. dan

Premaknil sva se pod Kleiner Lagazuoi, da bi šla smer M. Speciale, ampak so bile v smeri že 4 naveze, zato sva se premaklnila 100 m naprej in našla navrtano smer A tutta birra (še vedno ne veva ocene). Matej je rekel, da izgleda fajn, če ne bo šlo naprej, bova pa obrnila. No smer je lepa in zračna  (seveda sva bila sama).

 

4. dan

No uresničila sva včerejšnji plan in lahko rečem samo, da je to najlepša smer kar sem jih plezala in vsekakor upraviči svoj sloves.

 

Dodaj odgovor