Nedeljska južna

Ker je zaradi slabega vreme v soboto odpadel plezalni tabor smo se z Lukom in Urško dogovorili, da gremo na ohlajeno nedeljo plezat smer ki ima dolg dostop da se stena posuši. Plut je omenil smer ki jo ima že dolgo ogledano, Južni raz v Skuti.

Navezo smo sestavljali: tečajnik, alpinist in turist. Parkirali smo V Koncu nad Kamniško Bistrico od koder smo dostopali skozi Gamsov skret proti Skuti. 1 vrečko Haribojev in 3 ure kasneje smo “že” stali pod steno.

Na vstopu v smer nam je delala družbo še domžalska naveza, ki smo jo uspešno prehiteli in prvi vstopili v skalo. Prvi raztežaj so bile še mokre naložene plošče vse do vstopa v raz. Sledi res lepa kompaktna skala s smiselnimi prehodi in razčlembami. Smer je precej dobro opremljena s klini, zato smo napredovali relativno hitro. Še skok skozi okno in že smo bili na vrhu Skute. Računali smo na atipično julijsko nedeljo…in jo tudi dobili. Temperature so bile idealne za plezanje južnih smeri.

Sestopali smo proti bivaku od Skuto ter nadaljevali skozi Žmavčarje nazaj v dolino. Siti sestopa smo med hojo sanjali o pivu, mrzli Kamniški Bistrici in šniclu. Vse smo uspešno dočakali.

Hvala Luku za fletno mentorsko turo.  Noge so že skoraj regenerirane, pripravljene za naslednji izziv.

Dodaj odgovor