Zimska tehnika

Ta vikend smo imeli tečajniki prikaz zimske tehnike. V soboto smo se že pred sončnim vzhodom zbrali na vrhu Vršiča. Ob vznožju melišča smo se učili hoje z derezami, ustavljanje s cepinom, gibanje naveze in spust po vrvi.

Po krajšem času, namenjen kosilu, so izobraževanje prevzeli gorski reševalci. Pokazali so nam prerez snežne odeje in iskanje zasutega pod plazom. Po skoraj končanem prikazu pa smo imeli priložnost opazovati gorsko reševanje v živo.

Nato smo se s sošolci tečajniki in inštruktorji odpravili na večerjo v Kranjsko Goro in na druženje v jedilnici našega hostla.

Naslednji dan smo se zjutraj ponovno odpeljali proti Vršiču, čakala nas je Pripravniška v Mali Mojstrovki. V gosjem redu smo prikazali znanje hoje z derezami in uporabe cepina. Detajl v grapi  za nikogar ni predstavljal posebne ovire, zato smo že v zglednem času iz nje izstopili na sonce. Pridružili smo se množici obiskovalcev Male Mojstrovke in osvojili vrh. Sledil je še vzpon na Veliko in Zadnjo Mojstrovko, nato pa spust.

Malo pred koncem smo ponovili še ustavljanje s cepinom, kjer so nekateri našli otroka v sebi.  Sledil je še spust do avtomobilov in nato skupna analiza vikenda v Erjavčevi koči.

Hvala vsem inštruktorjem in predstavnikom GRS za namenjen čas, izkazano potrpežljivost in dobro energijo.

Bilo je fino🙂

Dodaj odgovor