Zupanova lepotica (pa tud druge so ble luštne)

V nedeljo 15.9 sva z Lukom Klemenčičem v Koglu splezala Zupanovo smer. Plezarija je odlična, lepi cugi se kar vrstijo, tako da je na vrhu nasmeh do ušes in vriskanje zagotovljeno. Taprava lepotica.

Pred tem pa sem tudi malo potepal po hribih in splezal še nekaj lepotic v naših in tujih stenah. Sezono lepotic sva z Mitjem Volčičem začela v SZ stebru Srebrnjaka. Miheličev opis ni točen, zato moraš na vrh lepotice za nosom.

Z Matejem Benedikom sva plezala Steber revežev v Mojstrovki, in glej ga zlomka, zgledala sva tako revna de se naju je lepotica usmilila in naju stuširala, nato pa še posušila.

Z Janezom Demšarjem nama ni preostalo drugega kot da dava noge narazen, in Jesih-Potočnik v Debeli peči naju je spustila čez.

Sledila je skupna tura v Dolomite,  kjer smo z Sebatom in Matejem plezali  tretjo kanto Tofane. Skala je odlična, ambient nor in plezarija odlična. Nasldnji dan sva z Matejem splezala še najbolj šalcasto smer ki sliši na ime Via  M speciale.  Na kratko: padli sta dve lepotici.

Da rodna gruda slučajno nebi bila zapostavljena smo se z Dolomitov vrnili domov, in naslednja dogodivščina je bila smer Herlec Kočevar v Šitah. Z Sebatom sva orijentacijske zanke (ali pa bolj vozle) kljub dežju uspešno rešila. Pravi potek smeri ostaja uganka, saj sva zagotovo zadela le cca tri ali štiri cuge. Ostalo pa je bilo malo tu in tam . Ni kej, za ene lepotice se moreš pač kar fajn potrudit….

 

Naslednja na seznamu je bila Debelakova v Mojstovki, ki pa je lepotica le v zadnjih nekaj cugih, prej pa je podobna sitni babi ki ti nastavlja zanke in te zavaja v neprimerne cuge… Plezal sem z Vladotom.

 

Na taboru Nejca Zaplotnika sva z Matejem Merlakom plezala Kranjski steber v grebenu Rinka-Skuta. Lepa smer, v kateri nisva srečala nobenega klina, v detajlu pa je bilo treba z njo bolj na nežno, saj bi lahko metulji kaj hitro začeli leteti po zraku. Naslednji dan sva z Matejem Benedikom sredi smeri zaradi nestabilnega vremena spremenila plane in jo popihala iz Severne stene Grintovca po Košutovi spominski.

 

Dodaj odgovor