Plezalni tabor Bohinj, 1.termin

Najbolj zagreti mladi športni plezalci smo težko pričakovane poletne počitnice začeli zelo aktivno. In sicer smo se v nedeljo 30.6. otroci in trenerji zbrali v kampu Danica v Bohinjski Bistrici, kjer smo v vročem popoldnevu postavili šotore, se osvežili v sotočju hladne Save Bohinjke in ledene Bistrice, pojedli okusno večerjo in se igrali različne spoznave igre.

V ponedeljek smo vstali že ob 7h. V krogu smo naredili nekaj ogrevalnih vaj, nato pa smo tekli kar tri kroge po kampu. Dve trenerki pa sta v tem času pripravili zajtrk. Ko smo napolnili svoje želodčke, smo spakirali nahrbtnike, si nataknili čelade, skočili na kolo in odkolesarili proti nekaj kilometrov oddaljenemu Bohinjskemu jezeru, in nazadnje še malo v hrib proti plezališču Bellevue. Preden smo začeli plezati smo se nekateri naučili, drugi pa le obnovili, navezovanje in varovanje. Do konca dneva smo prav vsi osvojili osmico ter varovanje z grigrijem, splezali pa smo kar 5 smeri. V plezališču nam je cel dan delalo družbo vroče sonce, zato smo si po plezanju privoščili počitek ob in v Bohinjskem jezeru. Trenerji pa smo v zahvalo za super dan dobili masaže svojih varovancev. Popoldne smo se s kolesi vrnili nazaj v kamp, kjer smo pojedli večerjo. Po večerji smo pisali dnevnike, medtem pa smo trenerji pripravili igro z barvnimi kuvertami. Ko se je stemnilo smo po šotorih kar hitro zaspali.

 

 

Vsa naslednja jutra so bila podobna – vstajanje ob 7h, ogrevanje, tek in zajtrk, le trenerji pri teku smo se malo menjali.
V torek smo se po zajtrku sprehodili do železniške postaje in se z vlakom odpeljali do Bohinjske Bele, kjer smo po 20 min hoje prišli do plezališča. Po štirih urah plezanja smo se utrujeni vrnili v kamp Danica in za las ušli nevihti. Nekateri v šotorih, drugi pod arafati smo se skrivali pred dežjem in počakali na večerjo. Ta dan sta se nam pridružila še dva plezalca Mija in Ožbej. Pozno popoldne pa smo imeli turnir v igri med dvema ognjema.

 

Ker smo že dva dni zapored vztrajno plezali in premagovali različno težke smeri, so bile naše roke že pošteno utrujene. V sredo je tako sledil dan za plezalni počitek. Po zajtrku smo se s kolesi odpeljali proti Bohinjskemu jezeru, kjer smo supali, skakali v vodo, se tunkali, delali stoje na glavi in prevale na supih in vse kar nam je padlo na pamet – smeha ni manjkalo 🙂 . Vmes smo se še kartali, jedli malico in se posladkali s sladoledom za Ajdin rojstni dan. Ko so na nebu sonce zamenjali črni oblaki, smo se vrnili v kamp. Igrali smo se različne družabne igre, pisali dnevnike, risali grafite, peli pesmi ob spremljavi kitare in se naučili himno tabora. Imeli pa smo še najboljšo večerjo – palačinke z nutelo, marmelado ali pa limono in sladkorjem!

 

V četrtek smo se vrnili v plezališče Bellevue. Ponovno smo splezali 5 novih smeri in še zadnjič na tem taboru skočili v jezero. Po večerji smo si ustvari en lep spomin na tabor in sicer, smo si z različnimi barvami poslikali vsak svojo majico. Ker pa smo bili zelo živahni in prav nič utrujeni smo se najprej igrali balinčke, zatem pa še muhice. Ko se je začelo mračiti in nismo več videli žoge smo šli po šotorih in tam nekateri še malo klepetali, drugi pa zelo hitro zaspali.

 

Zadnji dan smo se ponovno prebujali z jutranjo telovadbo, zajtrkom in kolesarjenjem. Tokrat smo plezali v plezališču Pod skalco tik ob jezeru. Po plezanju smo se vrnili do šotorov, kjer smo spakirali vsak svoje stvari. Ko smo imeli vse pospravljeno, smo si zaslužili osvežitev v reki in kosilo. Po kosilu pa smo padli v objem staršev, se poslovili od starih in novih plezalnih prijateljev ter odšli domov (no, nekateri pa kar naprej na morje). Cel teden smo si s številom preplezanih smeri, v različnih popoladanskih igrah, s pomivanjem posode in masažami trenerjev pridobivali točke. Zmagovalca Jaš in Ajda sta, z največ zbranimi točkami, postala kralj in kraljica plezalnega tabora in si prislužila tudi lepo nagrado.

 

 

Tabora smo se udeležili plezalci: Tim, Jaš, Maj, Bor, Gaber, Mark, Lovro, Timotej, Ožbej, Matevž, Lučka, Manca, Mija, Zala, Nina, Tanaja, Ajda

In trenerji: Špela, Maša, Teja Š. in Teja Č.

 

Tudi na bale znamo plezat ;)

Tudi na bale znamo splezat 😉

 

 

Dodaj odgovor