Hvar za novo leto

Lepo je iti na morje okoli novega leta. Prav čuti se mir, ko narava in ljudje počivajo po poletnem vrvežu. Da smo otoško dogajanje malo popestriili smo se Mihc, Lukc, Nastja, Tina U., Bajžel ml. Luka K., Nejc in jaz od 28.12. 2018 do 6.1. 2019 odpravili na plezalni dopust na Hvar.

Po priporočilu Vrhota (in žal neuspešnem pridruženju odpravi) smo bivali v apartmajih poleg plezališča Vela Stiniva. Lastnika sta super prijazna, tako da gre moje priporočilo z veseljem naprej.

https://www.facebook.com/villakokicstiniva/

In vreme? Vajenc, ki ne živi blizu morja si pod lepo vreme na morju zamišlja sonce in razmeroma ugodne temperature za decembrsko plezanje. In preseneti ga lahko….. močna burja! Ta je pihala vse od 2.1. naprej. Tako nam je odpihnila ribolov s šefom in plezanje na najbolj udobni lokaciji – pri apartmajih. Zato smo iskali plezališča v zavetrju in večkrat pristali v najbolj mirnem plezališču Milna.

Plezali smo še pri apartmajih v novonavrtanih smereh – Vela Stiniva, v Sv. Nedjelji, Pokrivenik-u, Podstinah in že omenjeni Milni (Pandolovica). Vsako plezališče posebej je super. Predvsem skala, ki ni popolnoma nič zlizana, ostra, z lepimi smermi vseh težavnosti.

V ambientu zmaga Sv. Nedjelja, ki pa se plačuje – okoli 4 eur na osebo za vstop in plezanje. Prečkaš privat ozemlje človeka, ki je sicer vrtal te smeri. Za moje pojme nebi bilo odveč dati še kakšen sveder več. Smeri so dolge tudi do 40m, kar je mega. Tukaj je bilo tudi največ gužve, v primerjavi z ostalimi plezališči kjer smo bili sami.

Druga zmagovalna lokacija pa so Podstine. Že dostop je malo ob morju malo po morju. Izbor smeri se sicer giblje okoli lažjih ocen a je ambient zelo romantičen.

Priporočam!

http://www.hvarclimbing.com/

Zaključili smo v kitajski restavraciji v Novem mestu 🙂

 

Srečno novo leto vsem!

Vita

 

Dodaj odgovor