Smučanje po avstijskem pršiču.

Ko zima doma še vedno “štrajka”, je hvala bogu malo bolj radodarna pri naših avstrijskih sosedih.

Zato smo se pretekli vikend zbrali turnosmučarski navdušenci nas2 z Andrejo, Miha, Nadja, Žiga in Boštjan ter odrinili proti Visokim Turam, natančneje smo si za cilj zadali 2696m visoki Romaten Spitze.

V dolini Tauern parkiramo pri rampi od koder se dobro uro vzpenjamo po luštni sankaški progi, da doseženo planino Jamnig Alm od koder se odpre prekrasen pogled na okoliške vršace. Na planini nas je pričakal dokaj močan veter ter ponovno spihani grebeni.

Po kratkem posvetu smo raje zavili proti sedlu na keterem stoji koča Hagener Hütte.

Nadzor.

Nadzor.

Greben po katerem smo se vzpenjali je bil seveda prijetno spihan, tako da so občasne pomrznjene trave nudile odličen oprijem, zato pa nam je spust po dolgem kanalu postregel z najboljšim snegom v letošnji sezoni.

Vzpon nekam med oblake.

Vzpon nekam med oblake.

Hagener hutte z zimsko sobo.

Hagener hutte z zimsko sobo.

Kanal s prvovrstnim snegom.

Kanal s prvovrstnim snegom.

Za načelnikom se kar praši.

Za načelnikom se kar praši.

 

Po smukaškem zaključku na sankaški progi, pa je piko na i pristavil še točen osvežilni napitek v koči pri avtu.

 

Božični dan pa je bilo seveda normalno treba spet presmučati, zato sta se nama tokrat pridružila Luka in Tjaša ko smo naskočili Große Kesselspitze.

Obrazi so se nam raztegnili v ogromen nasmešek, ko nas je že na parkirišču pričakalo dobrih 5cm svežega pršiča, katerega je bilo z vsakim pridobljenim višinskim metrom samo še več.

Prava zimska idila.

Prava zimska idila.

Odličnega počutja ni pokvaril niti orkanski veter, ter dejstvo, da smo si na planini Gastalm privoščili še krajši panoramski sprehod pod okoliškimi vršaci ko smo slepo sledili smučini, ki ni peljala proti našemu cilju.

Okrog rit u varžt..

Pod vrhom smo v družbi treh avstrijskih kompanjonov zasedli vsak svojo skalo, kjer smo vsaj za silo zaščiteni pred vetrom ekspresno pospravili kože, ter odvijugali v dolino.

Spust je od začetka postregel s snegom v vseh možnih stanjih, nižje, kjer vpliv vetra ni bil več tako močan pa smo uživali v odličnem pršiču.

Še en lep presmučan dan.

 

Dodaj odgovor