Škrbasta grinta

Tokrat v hribe malo drugače …

 

Konec junija smo Slack vesoljčki v sklopu projekta Ujeti ravnovesje: Grintovčev steber postavili highline na Dovški škrbini nad Jezerskim.

 

Gepostet von Ujeti ravnovesje: Grintovčev steber am Donnerstag, 12. Juli 2018

 

Slackline ali hoja po najlonskem traku, je relativno nov šport. Ne bom se spuščal v podrobnosti, saj vsi tako ali tako že veste kaj je slek. Naj povem le, da tako kot pri plezanju, tudi pri sleku poznamo več panog (vrvohodci večinoma uporabljamo angleške izraze, zato se ne bom trudil s prevajanjem):

  • slackline (osnovna oblika hoje po najlonskem traku)
  • longline (hoja po dolgem najlonskem traku, vsaj 40-50m dolžine)
  • waterline (hoja po najlonskem traku nad vodo)
  • midline (hoja po najlonskem traku na višini, do 10-15m višine)
  • highline (hoja po najlonskem traku na višini, nad 15m višine)

 

Sam se s slekanjem ukvarjam že kar lep čas, zadnje tri leta malo bolj resno, zaradi česar včasih malce trpi alpinistična kariera. Sej veste kako gre: “ko te linija pokliče, jo moraš it prehodit!”. Ampak brez skrbi … alpinizem je še vedno na prvem mestu! 🙂

 

Opremljanje varovališč

 

Že precej časa sem imel željo združiti alpinizem in slackline in v slovenskih hribih postaviti pravo alpi linijo. Nekega svinjsko mrzlega junijskega dne so se planeti poravnali in želja se mi je uresničila. Tako je nastala linija z imenom Škrbasta grinta. Dolga približno 65m, visoka malo manj, zahtevna pa … zelo.

 

Škrbasta grinta, 65m

 

Hvala celotni Slackalien ekipi, Mihu Škofu iz Balansa za opremo in pomoč, Primožu Šenku za fotke in seveda Klari in Urošu za vse kave in zajtrke. Zakon ste! PS: če sem koga izpustil, se iskreno opravičujem.

 

  1. Nurrro 8-), še veliko navdihov, tudi pri imenih linij *rawk on*

Dodaj odgovor