Zahodna stena Velike Goličice

V soboto sva s Saro ob osmih zjutraj abzajlal v dežju z vrha prvega raztežaja v zahodni steni Velike Goličice. Ker je smer višje izgledala lepa sva izkoristila torkovo popoldne ter poizkusila še enkrat. Do strmejšega dela stene je nekaj poplezavanja ter iskanja prehodov. Smer poteka po ploščah z žlebiči ter zajedah. Do vrha je sledil še lažji teren, nato pa sestop čez Malo Goličico, ki v  temi ni najlažji.

 

Popoldanska malica: VII-/VI-, 200m (skupaj 600m)

Dostop: Hanzovi poti na Prisojnik sledimo do grape med Goličico in Malim Prisojnikom, kjer pot zapustimo in iščemo prehode  (do IV- 150m) do vznožja strmejšega dela stene.

Vstopimo v zajedo levo od strehe, nadaljujemo proti desni čez plošče z žlebiči (60m, V- nato IV). Naravnost navzgor nato čez previs do sidrišča na začetku zajede (40m VI-). Plezamo po zajedi (20m VII-). Nadaljujemo po zajedi, levo od strehe do police. Po polici malo desno do poči, po njen do naslednje police (40m VI). Prečimo po polici, nato čez ploščo proti levi in naravnost navzgor čez ruševnje v lažji teren (40m, VI-(5m) ostalo lažje). Po lažjem terenu (do III) nadaljujemo 250m do vrh Goličice.

S seboj sva imela podvojene metulje št. 1, 2 in 3, ki so uporabni predvsem v tretjem raztežaju.

 

  1. Whoa, tole pa ful lepo zgleda!

Dodaj odgovor