Triglav 2x

1:

En teden pred ledeniško turo sem za priprave realiziral “projekt”, ki je bil že nekaj časa v moji glavi: Od doma do Triglava in nazaj na lasten pogon (ne bi vedel, kakšen delež konjske moči to znese 🙂 ).

Štart okrog treh zjutraj … s kolesom iz Loke skozi Železnike čez Jelovico v Bohinjsko Bistrico in do konca ceste na Pokljuki. Pot sem nadaljeval peš – planina Konjščica, Studorski preval, Vodnikov dom, Planika in končno vrh Triglava! Na celotni poti do Planike sem srečal le 2 planinki in enega kozoroga. Prav zanimivo je bilo v tistih koncih najti toliko miru. Na vrhu sem srečal naše tečajnice, ki so se pravtako pripravljale na ledeniško turo. Njim gre zahvala za fotografijo kolesarja na vrhu Triglava, saj je meni telefon odpovedal še preden se je naredil dan.

Pot nazaj je minila hitreje, s kolesom pa sem se izognil dodatnim klancom in se zapeljal naravnost na Bled ter po dolini nazaj domov.

2:

Prejšnji vikend pa sva z Lukom Murnom napadla vrh Triglava čez Steno – za prvo smer v sezoni se nama je zdela primerna Dolga Nemška smer. Prespala sva v Aljaževem domu in se zbudila v hudo megleno jutro. Najprej sva mislila, da dežuje, a je kapljalo iz megle. Optimistično se spraviva v pogon in prvih nekaj sto metrov plezava v gosti megli. Vseeno hitro napredujeva, skala je suha in kompaktna, da kar vriskava. Po parih urah le izplezava iz megle in pozdraviva Sonce! Lepi smeri se tako pridružijo še krasni razgledi. Zanimivi detajli se kar vrstijo in strinjava se, da je smer vredna obiska in, da so bili prvi plezalci kar carji.

Na koncu smeri spremeniva prvotne plane o Severnem grebenu in se na vrh povzpneva po markirani poti z Doliča. Še en cilj izpolnjen! 🙂

 

Dodaj odgovor