Tabor Mitterdorf 2018

V soboto 24. marca 2018 smo se plezalci alpinističnega odseka Kranj odpravili na dvodnevni tabor v Mitterdorf. Naša pot se je začela v Kranju na Zlatem polju. Od tam smo se s kombijem v sedem članski zasedbi s trejema Mašo in Dominikom napotili proti mejnemu prehodu Šentilj, nato pa mimo Gradza v Mitterdorf. Vožnja je skupno  trajala dobre 3 ure. Po prihodu smo si vzeli priblizno pol ure časa za malico, nato pa vstopili v  težko pričakovani plezalni center, ki ponuja balvansko, težavnostno in tudi hitrostno plezanje. Po tem, ko smo se preoblekli in dobro ogreli, smo imeli na voljo 6 ur casa za plezanje. Na koncu smo opravili se streching, kasneje pa odšli v bližnji hostel v vasi Langenwang.
Tam smo najprej  raztovorili  naše potovalke, nato pa je sledil družabni večer, kjer smo igrali Speed jungle in Activity, z izjemo Jaše, ki je v vmesnem času pekel odlične palačinke za vse. Po večerji smo se še na hitro oprhali in smuknili v posteljo.
Drugi dan(nedelja, 25.3.) smo vsi “zalimani” začeli z jutranjim tekom po Langenwangu, potem pa odšli na zajtrk.
V plezalni center smo prispeli predčasno, zato smo imeli še nekaj časa za krajše “ogrevanje” na bližnjih igralih. Ko smo končno dočakali odprtje, smo ponovili sobotni ogrevalni ritual, nato pa nam je
trener Dominik razdelil listke, z napisanimi smermi, ki smo jih morali preplezati v 5 urah. Poleg smeri smo se morali poskusiti tudi v hitrostnem plezanju, ter plezanju 20 meterske lestve, ki vodi pod sam strop centra. Da bi bila naša motivacija še večja, smo priredili tekmovanje v dveh kategorijah, in sicer v prvi kategoriji je bil zmagovalec tisti, ki prepleza smer z najvišjo oceno, v drugi pa tisti, ki prepleza največ smeri. S podelitvijo praktičnih nagrad-ščetkami za čiščenje oprimkov, smo okoli 16. ure zaključili del tabora v Mitterdorfu, pred nami pa je bila še vožnja proti domu, ki jo je večina spremljala skozi zaprte oči.
Naš izlet smo končali zopet v Kranju na Zlatem polju kamor smo prispeli okrog 19.30 ure.  S tabora smo mladi plezalci odnesli lepe spomine in izkušnje , ki bi jih z veseljem ponovili. Največja zahvala pa  gre trenerjema, brez katerih nebi doživeli tako prijetne dogodivščine.
Meta Štular
Tabora so se udeležili: Nejc, Matevž, Tjaša, Žiga, Maj, Meta
Trenerja na taboru: Dominik, Maša

Dodaj odgovor