POSODOBLJENO: Tradicionalni marš na Kredarico 2017

Vremenska napoved
Ponedeljek, 25.12.2017 ob 7h
Napoved za GORSKI SVET
Jutri bo oblačno, ponekod tudi megleno. Predvsem v hribih zahodne polovice Slovenije bodo občasne rahle padavine. Meja sneženja bo med 900 in 1300 m nadmorske višine. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Temperatura na 1500 m bo okoli 0, na 2500 m pa okoli -4 °C.

Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si – ARSO)
2017-12-25 07:01


Objavljeno: 18.12.
Posodobljeno: 23.12.

 

Zbor bo v torek, 26.12.2017, ob 5h pri Mercator centru Primskovo, zadaj (izvoz iz podzemne garaže).

 

Razmere:

  • Cesta v Krmo ima sicer snežno in ledno podlago, ampak je splužena, da ni kolesnic in je (sploh za terenska vozila) normalno prevozna nekje do korit. Glavni problem je zelo malo parkirišč, zato se bomo na mestu zbora presedli v skupno čim manj vozil in se odpravili proti Krmi. Vsako vozilo naj obvezno ima lopato s katero si uredite parkirišče. Na cesti tudi ni izogibališč in ne omogoča srečanja (slabe pnevmatike in nizka podvozja so ovira).
  • Pot na Kredarico: Smučina je narejena. Priporočam srenače. Peš gaz je narejena in dobro utrjena.
  • Triglav: Obiskan je bil v petek (22.) in soboto (23.), prej 14 dni nič.
  • Vreme: Oblačno bo. Višje verjetno tudi megleno. Že zjutraj se bodo začele pojavljati padavine. Zjutraj in dopoldne jih bo manj. Trenutno (sobota, 23.) kaže, da bo vse do doline padal sneg. Triglav verjetno bolje, da ostane za drugič.
  • Snežne razmere: Snega je v izobilju. Čeprav smo na 2. stopnji splošne plazovne nevarnosti naj lavinski trojček nikakor ne manjka!
  • Potek ture: Kot vedno gremo do tam, do koder pridemo. Če bodo vremenske ali snežne razmere neugodne obrnemo. Tura je neuradna in organizirana le do te mere, da se skupaj zberemo in odpravimo proti izhodišču. Ni pa vodena – udeležba na lastno odgovornost!
  • Kontakt: janez.nastran@gmail.com

 

Lepo vabljeni, se vidimo!

Planinski pozdrav!
Janez Nastran


Kot vsako leto bomo tudi letos poskusili izvesti Tradicionalni marš na Kredarico, in sicer v torek, 26.12.2017, na Dan samostojnosti in enotnosti. Ob ugodnih razmerah bomo opravili tudi vzpon na Triglav – odločitev odvisna od ambicij posameznika. Tečajniki naj si za vzpon na Triglav obvezno že prej najdejo nekoga, ki jih bo vodil.

Po več letih bomo turo poskusili narediti bolj organizirano, da ne bo hodil vsak sam. Kljub temu to ostaja neuradna skupna tura – udeležba na lastno odgovornost! Glede ustreznosti opreme upam, da ni potrebno posebej poudarjati: cepin(a), dereze, čelada, lavinski trojček. Za Vrh je priporočljiv še plezalni pas.

Kot kaže bo letošnja zima po nekaj letih končno spet tista prava. Snežna odeja je že zdaj dovolj bogata, zato vabljeni s smučmi, krplji, tisti z “boso nogo” pa z zadostno mero trme.

Izhodišče: Krma ali Zgornja Radovna, odvisno kako bo takrat prevozna cesta v Krmo. Lokacija zbora in čas odhoda bosta javljena naknadno. -Spremljajte to objavo.

 

V primeru izrazito neugodnih vremenskih ali snežnih razmer tura odpade! -Spremljajte to objavo.

 

Dodaj odgovor