Ojstrnik – turni smuk treh dežel

Sneg je in izgovorov ni.Z Janezom sva bila že prejšnji vikend na Voglu kjer sva le malo prepihala smuči, bolj za draženje kot kar koli drugega.

Za vikend smo se torej odpravili na prvo letošnjo turno smuko. Odločili smo se za Ojstrnik, ker je meni od lanskega leta ostal v tako dobrem spominu in, ker se Janez nanj še ni povzpel. Pridruži se nama še David na Hajduk Split boardu. Prvih nekaj ovinkov smo smuči nosili na ramah.

 

Po prvotnem planu naj bi se na vrh povzpeli iz južne strani ampak smo na koncu pristali na severni. Vzpon od koče kar precej časa poteka po rahlo naklonjeni cesti z lepimi razgledi na bližnje in daljne hribe.

Ko smo zapustili udobje ceste so se začele težave saj je bila smučina pomrznjena in mi, na začetku sezone ne vešči osnovnih prvin turnega vzpona, smo lahko le kleli, ko kože niso grabile.

V tem delu nam tudi pade tempo zato nas ujamejo drugi smučarji.  Na vrhu se vsi zberemo ter dokažemo, da je zemlja okrogla. Modro nebo in odličen razgled.

Smučali smo nazaj na severno stran in se držali leve strani kar se je izkazalo za dobro odločitev. Mehak sneg je le redko prekinila nadležna skorja. Veselo smo švigali tako, da je bila prva letošnja turna smuka več kot zadovoljiva.

V Italiji smo parkirali, hodili in smučali smo po Avstriji ter pili pivo v Sloveniji. Sehr gut giorno, ejga.

Še video, ki ga je pripravil Janez.

Dodaj odgovor