Jesensko plezanje & dač

Letošnje babje leto je bilo že samo po sebi dolgo, malo smo si ga pa še raztegnili. Najprej smo se z Anko, Jakobom in Dominikom, soncu, malo tudi vetru, nastavljali v Paklenici, kjer smo si podaljšali prvi oktobrski vikend. Ob večerih smo lovili šotore in igrali dač, čez dan pa plezali v homogenih navezah. Zadnji dan smo se malo pomešali in skupaj šli smer Mosoraški.

Naslednji konec tedna sva se z Anko, opremljeni z 2x po 1 €, odpravili v Belo peč, ki je bila že dolgo na najini »to-do« listi. Na čudovit sončen dan sva imeli celo plezališče zase, odplezali sva Katastrofulo in Bumerang. V glavah sva bili navajeni še na trdno skalo, a sva kaj hitro prestavili na krušljivo in vestno preverjali vsak oprimek. Nazaj sva se vrnili dobre volje, dokler nisva zmedeno ugotovili, da so zamenjali zapornico in nama kovanci nič ne pomagajo (na poti tja je bila zapornica odprta) in ravno, ko sva začeli razmišljati, kaj zdaj, je nasproti pripeljal traktor in naju z daljinčkom odrešil muk. Več sreče kot pameti (tudi to mora kdaj bit).

Za oktobrske počitnice sva se odpravili po Hrvaški. No, obiskali sva Krk in tamkajšnja plezališča Portafortuna, Belove stene in Reinis Biergötter. V zadnjem je nekaj zelo kratkih večraztežajnih smeri, ki pa ponudijo nekaj metrov lepega plezanja, nato pa bolj ko ne šoder. Ves čas imaš prelep pogled na zaliv in ravno prave težavnosti za dan počitka. Večere (ki so že občutno daljši kot v začetku meseca) smo si seveda krajšali z dačem. Proti koncu počitnic sva zapustili družbo in se odpravili proti Crikvenici, natančneje v plezališče Antovo, kjer sva v južni stene Kalmaruše odplezali smer Asparagus direkt. Že v prvem raztežaju se nama je, v sicer neobljudenem terenu, pridružila hrvaška naveza z Reke. Res lepa smer, ki kljub temu, da od daleč zgleda bolj ko ne šodrasta, ponudi veliko plezanja, na vrhu pa te pričaka lep razgled. Zadnji dan sva se prebudili v Veli dragi, kjer sva še malo poplezali. Narava tam je zares lepa in vredna ogleda. Nato pa se odpravili nazaj v resničnost k študijskim obveznostim.

  1. najs 🙂

Dodaj odgovor