Oprimki tedna

Ta teden se je spet plezalo!! V soboto sva s Katarino plezala Nerodna leta (V/IV, 130m) v Kalški gori, prvotni plan Severovzhodni raz sta nama odnesla mraz in megla. Najina smer je še ena navrtana smer zakoncev Relja v prijetnem podostenju Kalške gore, ki pa jo prehitro zmanjka, tako kot malice na vrhu stene.

V nedeljo sva se s Tomažem vrnila v Repov kot. Že vsa domača sva plezala smer Humar-Škarja (V-/IV, 270m) v JV steni Planjave. Smer postreže s super skalo, logičnimi prehodi, lepo zajedo in mehkimi travicami na vrhu, za vračanje energije. Sestopila sva v Repov kot, ponovno splezala prvi raztežaj, pobrala metulja, ki nama je poletel ob prvem plezanju in nadaljevala proti dolini. Vročino so nama pa lajšali številni tolmuni na poti v dolino.

Vroč je bil tudi torek, ko sva se z Janom napotila v Kamniško Bistrico, z namenom splezati Virensovo v Koglu in turo nadaljevati še v Štruci. Uspela nama je le prva, ki se ti vtisne v spomin z izstopno zajedo in previskom. Na vrhu so naju premamile trave in hiter sestop čez Gamsov skret do prve tekočine v dolini.

Danes pa sva s Katjo uživala v tokrat osamljeni Šitni glavi. Plezala sva Kranjsko poč (IV/III-IV, 250m), hladila sva se pa v Jasni.

 

Dodaj odgovor