Nova centralna

Od četrtka do petka zvečer sva vsaj 5x spremenila vikend plane, odločitev pa je padla ko je Nejčev brat dal pobudo za Novo centralno v Veliki Babi, ki mu jo že kar nekaj časa omenjava 🙂 Glede na to, da sva lansko leto kljub dokaj zgodnji uri (ob 7h pod steno) obračala, ker je bilo pred nama 6 navez, se dogovrimo za še malo bolj zgoden start. Ker nama zgodnje vstajanje ne diši se na Jezersko odpeljeva kar v petek zvečer.

Ko ob 4h zjutraj dobiva SMS, da je Nejčev brat ostal brez soplezalca, se še dvakrat obrneva, pojeva, potem pa jo sama mahneva pod steno. Pod steno sva malo čez 6 (oz malo pred pol 7), sama! Tako da se uživancija lahko začne.. Vsak se iz pred dveh let spomni posamezne odseke smeri, ponavadi je tako, da tisto kar se spomni Nejc se meni tudi sanja ne, in obratno.. Zato je včasih slišati od spodaj “kle gre pol bl u levo” ali pa “tm za vogalom se mi zdi da bo kmal še en štant, kr potegn”. Do vrha sva tako priplezala bolj “po spominu” in v malo manj kot 18 raztežajih. Tudi smer je bila za odtenek bolj suha kot 2 leti nazaj (predvsem v raztežaju s kombinacijo plate in poke, kjer je bila tokrat tudi poka popolnoma suha), sonce pa je začelo žgati šele pri sestopu.

Z vrha se skupaj z Nejčevim bratom (ki je gor prišel peš) spustio do Ledin na (pre)potrebno kavo, za katero zjutraj ni bilo časa 🙂

Ker je šel prvotni načrt po zlu, se zna zgodit, da bova tako letos še enkrat ponovila Novo centralno smer…

Dodaj odgovor