Arco

Skupina desetih dezerterjev jo je za prvomajske praznike mahnila v Arco.

Nastanjeni smo bili na »kmečkem turizmu« (Agritur Michelotti), par kilometrov od centra Klajmberske republike – Arca. Okupirali smo dva apartmaja in en parking za kemper. Domačih živali na žalost ni bilo, imeli pa so jagode okrog bazena.

Prvi večer je bil rezerviran za ponovitev manevrov in hidriranje.

V soboto zjutraj smo ponovili osnove avtomehanike in najprej popravili vrata kemperja, kupili vodničke in se zapodili v stene in MTB traile. Ena skupina je plezala v platah za brate (Placche Zebrate), ena naveza pa je raziskovala magičen tropski gozd s prikladnim imenom San Paolo. Lep sončen dan se je zaključil s hladnim pivom pri kemperju in se nadaljeval ob Bolognesse de la Ivan gurmanski večerji. Za posladek pa obvezen gelato v centru.

Plate Zebrate so očarale, zato se je večji del skupine vrnil raziskovat nove smeri. Otroka sta se ganjala z bicikli in odšla preverit stanje zlizanosti v plezališče Belvedere. Luka in Nastja pa sta se odpravila v trad smer via Cristina, preverit, če je kaj bolj prida od prejšnji dan plezane via Sabine in njenega gozda. Tura je bila resna, dolga in napeta, tako da sta zadostila svojim potrebam po trad klajmbingu. Sestop je vodil v dolino Sarche, kjer sta imela srečo in ju je pobral velikodušni kemper, spet z mrzlim pivom. Večer je spet minil v znamenju Bolognessa, tokrat z rižem, skuhanim brez vode. Če že ni bilo dovolj vode, je bilo pa toliko več alkohola.

Davek na alkohol nam je naslednji dan zmanjšal skupino za enega Ivana, ki je ostal doma in pripravljal tortilje. A la Bolognesse. Otroka sta tudi izbrala bolj lagano turo na čast alkoholu prejšnji dan, nekateri klajmberji pa smo tudi izbrali lažje in krajše smeri in se izgovarjali na dež ki naj bil začel zgodaj popoldne. Z Nastjo in Nadjo smo se preizkusile v tehničarjenju, Luka in Tina, ter Roman in Bojana pa so si zaželeli marmorja (beri obrabljena smer). Točen kot ura, je ob 13h začel padati dež. Jeeeeeeeee šooooopinnnng   Če je bilo kosilo spet v barvah Bolognessa, je bil večer malo drugače obarvan – ta kratki oz. praznjenje zalog, pira je že zmanjkalo.

Zadnji dan smo se s frikovskim štartom (beri 10.00) odšli poslovit od Zebrat, Colodrija in odkriti navrtane cukerčke v Sarchi, ki so bili pocukrani predvsem z gužvo. Otroka sta tudi obupala nad gužvo v plezališču Massone in raje napela slackline. Konec dober vse dobro – po skupinskem slikanju še večerja – brez Bolognessa , dolga pot domov, ki pa je za nekoga prinesla novo članstvo v AMZS

Dezerterji: Tina, Anja, Nadja, Nastja, Bojana, Andreja, Rok, Roman, Luka in Bolognesse maistore Ivan

Dodaj odgovor