Julijana & Kukla

V nedeljo smo imeli tečajniki AO Kranj skupno ledno turo. Z mentorjem Lukom smo se odločili za slap Julijana v Trenti. Zelo zgodaj zjutraj (=ponoči) smo skupaj z Davidom in Bojanom odrinili proti Trenti. Kmalu je Luka ugotovil, da je doma pozabil svojo super malico – solato s piščancem (ki pa je še do danes ni našel). Med potjo je sledil obvezen “pit-stop” na Jesenicah za kavo, Luka pa si je v skladu z njegovimi 6 secret tips for insane muscle growth privoščil še kos pice. Inštruktorja sta bila že na vse zgodaj dobro razpoložena za šale, zato nismo imeli možnosti še malo pospati :(.

V Trenti sva navigacijo do slapu seveda morala prevzeti tečajnika. Večjih težav nisva imela, saj sva dan prej vestno napisala pripravo na turo. Dostop do slapu je bil že lepo uhojen in smo bili zelo hitro pod njim. Najprej smo si razdelili opremo (Luka je bil zeloo navdušen nad lednimi vijaki iz pred 20-ih let, ki sva jih prinesla), vmes sta nam inštruktorja dala še nekaj koristnih nasvetov, potem pa smo šli plezat. V delu prvega raztežaja je bil malo tanjši led, zato smo morali biti bolj previdni, drugače pa je bil led super. Vrh slapu smo dosegli brez večjih težav in hitro sestopili po poti ob slapu nazaj proti avtu.

Ker je bil lep dan, smo se odločili, da ga kar se da izkoristimo in preplezamo še sosednjo Kuklo. Po kratkem dostopu, nekaj piškotih in čaju, brez večjih težav pade še Kukla. Ponosni, da smo dobro izkoristili dan in se imeli super, smo se odpeljali nazaj proti Kranju, ter se na poti ustavili še na analizi ture v Gali v Lescah.

Za konec bi se Luku najlepše zahvalila za super turo.
Klemen&Teja

Dodaj odgovor