Novoletna Opatija

Ljubezen, pesem in še skala živet z Ao Kranj se splača, bi lahko bil nadnaslov skupnih tur Ao Kranj, vsaj po mojem mnenju. Tokrat smo se pred novoletnimi prazniki odpravili proti plezališčam v Istri z baznim taborom v Opatiji, sama tura pa je izgledala nekako takole.

Najbolj plezalno našpičena Tjaša in Marko sta se odpravila na pot v petek zjutraj, ter se na poti ustavila v Kompanju na odlični plezariji. Sami smo se na pot odpravili v petek popoldan v zasedbi Nastje, Vite, Luka, Miha in mene, ter se dobre volje v apartmajih v Opatiji, srečali z ostalimi člani zasedbe, ki so bili že tam in sicer vsem dobro, nekaterim mogoče manj, znani Rok Brezar in Maja, Aleš in Anita, Blaž in Monika( Ao Freeaproved), prav tako vsi polnih malh dobre volje, ter se prijetno družili pozno v večer in ne pozno v jutro 🙂

V soboto zjutraj smo se odpravili v različna plezališča, saj je bilo samo nas 13 z različnimi željami in potrebami. Tjaša, Mojca, Blaž ter Marko so se odpravili v plezališče Medveja, ostali del ekipe pa smo se odpravili v Moščeničko Drago, ki ponuja odlično skalo ter smeri in fantastičen razgled proti morju ter tam opravili vrsto dobrih in malo manj dobrih vzponov, ocen v utrinku ne bi omenjal, saj je bila tura praznično – športno usmerjena, rezultat pa je bil mislim, da vsem skupen in sicer maksimalna uživancija 🙂 .

Sledila je skupna silvesterska večerja, v dveh zasedbah, saj nismo uspeli najti dovolj velikega lonca za 13 ljudi, ter skupno novoletno rajanje, saj smo našli dovolj veliko steklenico za vse, potem pa se je slika počasi začela izgubljati in megliti..

Pojavila se je ponovno v Nedeljo prezgodaj, kjer smo se po zajtrkovanju odpravili v plezališča. Pred plezanjem smo najbolj vroči zategnili še skok v morje, ter se vsedli na zasluženo kavo z razgledom na morje, vendar so bili lastniki kavarne drugačnega mnenja, saj kave niso želeli postreči.« Pitaj boga za kva ne.« U glavnem del ekipe se je po tem neljubem dogodku odpravil v plezališče Brseč drugi del pa v plezališče Rabac, ter se ponovno naplezali.

V nedeljo sta nas zapustila Rok in Maja, ostali del ekipe pa smo se na pot odpravili v ponedeljek zjutraj, ter se nekateri zopet, drugi prvič ustavili v Kompanju, ki ponuja res odlično plezarijo ter se v ponedeljek zvečer veseli, utrujeni ter polni lepih spominov srečno vrnili domov.

  1. Super, da imamo tudi nekaj plezalnih fotk! :))

  2. Še himna ture nekaterim znana pod nekoliko spremenjenim refrenom “Aj jaj jaj jaj jaj jaj prst…” https://www.youtube.com/watch?v=0uREy_Hhnv4

Dodaj odgovor