Bavški Grintavec – Smer belih stopnic

V soboto sva z Matjažem Mohoričem rontala pod, v, nad  vzhodno steno Bavškega Grintavca. Tako dostop kot skico sva si razlagala nekoliko po svoje zato sva smeri dodala še izredno lepo podrt zadnji raztežaj. Ugotovila sva, da je ambient res čudovit skala pa precej manj. Ker pa naju je na dostopu in med plezanjem spremljalo pohotno rukanje orjaškega jelena sva sestop zaradi varnosti  naredila naokoli na planino Zapotok. Od tam pa v rahlem drncu do ceste štopat do avta. Jelenu sva se tako srečno izognila.

 

  1. Luka, ne morem si pomagat, da spet ne bi komentirala. A se hecaš, da sta zaradi jelenovega ruka “naredila detour”? Jelen spada med govedo-a je to ful nevarno? Jelen se umakne človeku, razen, če vidva nista imela nataknjenega rogovja, ker potem bi pa res bila tekmeca heheh.

  2. Drgač je jelen v teh cajtih (paritvenem obdobju) veliko bolj nevaren kot medved. Mi smo tudi že obračali. Zarad jelena, ne medveda. 🙂

  3. Res je bil slisat razvnet… tko da ni blo za izzivat 😉

  4. Malo preveč you tube pa lude Američane gledate (spreji za privabljanje pa to). Le zakaj lovci zdaj šibajo v gozd? A je krava nevarna? Če pa drezaš v živali, se pa vsaka brani.

  5. Jaja, v tem času je jelen najbolj nevaren….košuti ali pa bl švoh jelenu hehe. A ste v cajtengih kdaj zasledili, da je jelen koga pri nas napadel? V temi je pa res najbolj groztastično slišati jelenov ruk.

  6. Aka, če je jelen koga napadel, od takega ni blo več kej slišat. 😀

Dodaj odgovor