Triglav in Dolgi hrbet

(Že) Prejšnji torek sva z Gerbcem bežala pred popoldansko nevihto. Slabo vreme naju je ujelo tri ali štiri raztežaje pod vrhom stene in naju je lovilo vse do pod stene, kjer sva uspela napakirati ruzake, nakar se je uscalo, kot da bi se utrgalo nebo. Plezala sva Raz mojstranških veveric. Dostopila sva po Skalaški in po Zlatorogovih policah. iIMG_2231

Ta težk raztežaj sem splezala v tretjem poskusu, Gerbec pa ga je potehničaril v prvem :). Aja, informacije o tem, da naj bi nekdo potegnil ‘fršlus’ v ta težkem cugu, ne držijo. Raztežaj je zeelllooo opremljen, res pa je, da je pri tehničarjenju, treba vsake tolk časa prijet skalo.

iIMG_2262

iIMG_2264

Ta vikend pa je na Ledinah potekal 4.alpinistični tabor Nejca Zaplotnika. Z Mihcam sva v nedeljo plezala smer Pot v Dolgem hrbtu in tako naredila prvo ponovitev smeri, ki sta jo pred tremi leti splezala naveza Anže-Tine Marenče. Smer vstopi po Jernejevem stebru, izstopi pa po Trikotu.

IMG_1941

Vmes pa te pričakajo vrhunski raztežaji, resna, strma plezarija, ukvarjanje z varovanjem, ki ga včasih ni tam, kjer bi si ga želel…tko, da morš pač plezat. Bravo Anže za te prehode!!! Smeri sva dodala še dva klina.

IMG_1948IMG_1963

Sestop je spet potekal v ‘stilu’ bežanja pred nevihto in temo…

IMG_1978

Ja..pa opravičilo vsem čakajočim na predavanje, ki ga zavoljo (pre)počasnega plezanja in zataknjenih štrikov, žal ni bilo…pa hvala Franciju za golaž in pir 🙂

Dodaj odgovor