Reportaža s plezalnega tabora v Bohinju 3.-8. julij 2016

V nedeljo, 3. julija 2016, se nas je 5 trenerjev in 18 otrok zbralo v kampu Danica v Bohinjski Bistrici. Že takoj nas je presenetil dež, zato smo s postavitvijo tabora počakali do poznega popoldneva, ko je spet posijalo sonce. Postavili smo šotore, arafate in taborniško kuhinjo ter se do večera igrali različne spoznavne igre. Po večerji nam je Dominik predstavil plezalno opremo in vozle, ki jih uporabljamo plezalci.

V ponedeljek smo vstali ob pol osmih in se odpravili na jutranjo telovadbo. Naredili smo nekaj ogrevalnih vaj, nato pa odtekli tri kroge okoli kampa. Med tem sta nam Maša in Špela pripravili zajtrk. Uživali smo ob degustaciji različnih kombinacij, ki jih lahko namažeš na kruh (npr. pašteta in marmelada, nutella in salama, pašteta in nutella …) Ko smo se do sitega najedli smo v nahrbtnike spakirali plezalno opremo ter kopalke in brisače, zajahali kolesa in se po lepo urejeni kolesarski stezi odpeljali do 6 km oddaljenega Bohinjskega jezera in naprej do plezališča Bellveue. Tam smo ponovili vrvno tehniko in varovanje z grigrijem. Potem smo si nadeli pasove in čelade in plezali smeri z ocenami od 3 do 6a. Ko je plezalna motivacija popustila smo se s kolesi odpeljali do jezera, kjer smo se kopali, dokler nas naši trebuhi niso spomnili na pozno kosilo, ki nas je čakalo v kampu. Zvečer smo se igrali igro z različnimi športnimi izzivi in Dominiku, ki je imel na ta dan rojstni dan, naredili slastno torto iz kruha in nutelle.

V torek je naš dan potekal podobno kot v ponedeljek. Plezali smo v plezališču Bellveue in se popoldne kopali v jezeru. V kampu smo si skuhali pozno kosilo in se do spanja igrali različne družabne igre in peli pesmi ob spremljavi kitare.

Sreda je bila dan za plezalni počitek, ki so se ga otroci zelo veselili, saj smo odšli na rafting. Po jutranji telovadbi in zajtrku so nas v kamp prišli iskat fantje iz Hotela pod Voglom in nas odpeljali do svojega centra, kjer smo dobili neoprane in rešilne jopiče. Potem smo se vkrcali v rafte za tri osebe in štiri ure veslali do našega kampa. V kampu smo pobarvali majice, ki nas bodo spominjala na doživetja na taboru, potem smo prisluhnili predavanju o prvi pomoči, zvečer pa smo se igrali Tabor ima talent.

Naslednje jutro smo vsi, razen zmagovalcev prejšnjega večera, opravili jutranjo telovadbo, potem smo pozajtrkovali in se z avtomobili odpeljali v Bohinjsko Belo, kjer smo plezali do poznega popoldneva. Otroci so se med seboj že samostojno varovali, nekateri pa so se že spogledovali z vpenjanjem smeri. Po končanem plezanju smo se povzpeli še na razgledno točko nad plezališčem, potem pa odšli domov na večerjo. Zvečer so za spremembo otroci pripravili igre za trenerje. Zelo so nas presenetili s svojo izvirnostjo, saj smo se morali preizkusiti v raznovrstnih izzivih od odbojke in vzgibov do pisanja prostega spisa.

V petek smo se zadnjič odpravili plezat, tokrat na plezališče Pod skalco ob jezeru. Po plezanju smo se še ne hitro ohladili v jezeru, nato pa smo se odpeljali nazaj v kamp, kjer smo pojedli pice in s pomočjo staršev pospravili prtljago in podrli šotore.

Trenerji, ki se tabora spominjamo še iz časov, ko smo ga obiskovali kot otroci, smo bili po taboru sicer precej utrujeni, a zelo zadovoljni. Se vidimo naslednje leto, do takrat pa le pridno trenirajte!

Tabora so se udeležili otroci: Zoja, Liana, Kaja, Isabela, Ajda K., Neža, Bia, Mojca, Ajda Z., Brina, Matic, Nejc Š. U., Bor, Mark, Tevž, Anže, Nejc P. in Rok

Trenerji na taboru pa smo bili: Maša, Špela, Neža, Teja, Boštjan, Dominik in Eva

Tekst: Eva Flajnik

Dodaj odgovor