Desni

Tresu sem se celo “zimo”(!?) kdaj bo let(d). No, ko se je končno naredu, sem se v soboto zvečer tresu, če bom koga dobil. Ko sem že obupal, zazvoni telefon. V nedeljo sva bla zgodnja. Zelo. Da bi bla ja prva. Pa sva bla. Pod steno sva bla v taki temi, da sva šla dvakrat mimo slapov. 🙂 Sej je bla gaz, samo sva bla glede na predviden dostop čist prehitro pod steno, čeprav sva si ga na izi vzela. No, potem je sledil čaj za zajtrk in čakanje na dan. Drugi ledni romarji so se pojavili šele, ko sva bila že na koncu 2. cuga. Takrat sva ugotovila, da je Alešu veter ukradel ruzak. 🙂 Sledi psiho zavoj na izravnavo. Potem malo šetnje po obvozu (sveča je bila samo na stropu) in dolgo čakanje. Ko pridem pod ledni skok vidim zakaj – po slapu je konkretno pršil sneg. Nekaj časa je bilo še zanimivo, ko je dihanje postalo težko pa sem stopil nazaj in počakal, da je Aleš reku: “požen!”. Pol je še mal trajal, pa sva bla na vrhu smeri. 🙂

Prvič sem led plezal naprej, seveda lažje raztežaje. Izstop mi je bil kar težak – pretežak. Šele danes pa sem v Kresalu prebral, da v začetku sezone ta del zna biti težji od Centralnega slapu. Vrho je dobr pofajtov. Turo sva uspešno zaključila v Koči na G. Skratka super duper izkoriščen dan.

Aja, v soboto sva pa z Rokom imela izlet v nove kraje. Sva samo gledala. U Zajzeri je bl žalost, u Predelu lepo voda teče, u Tamarju majo pa nč vroč kuhan vin, pa ekološko takso 2 eur.

Dodaj odgovor