Krvavec, smer “Z40”

Da se je alpinistična smučarska sezona že začela dokazuje že prvi prvensveni spust. V osrčju Krvavca med stolpom in GRS zatočiščem je novo smučarsko linijo potegnil prekaljeni alpinistični smučar Boris Zupanc. V medijih ga zasledimo tudi pod imeni: Čak Boris, Zoro, v Črna Gora press ga omenjajo z imenom Boki.
Boris se je smeri lotil spoštljivo in dobro pripravljen. Okrog sebe je nabral izkušeno ekipo opremljevalcev, maserjev, trenerjev ter ostalih podpornikov ki so ga pospremili v smer.
Proizvajalci so mu izdelali opremo po meri, prilagojeno za ta zahtevni projekt. Elan je se je izkazal z izjemno lahkimi smučkami, čevlje je izdelala kopitarna Sevnica iz posebno mehkega Yetijevega usnja. Proti ozeblinsko obrazno masko je priskrbelo podjetje »vrečke Piskar«, za Brušenje robnikov so mu orodje izdelali v TKS Tržič (Tovarna kos in srpov Tržič).
Da nič ni bilo prepuščenega naključju, ter za varnost kar se da dobro poskrbljeno dokazujeta kar dve čeladi, ena za zaščito soft ware-a druga pa za mednožni hardware, astronavtska folija proizvajalca Alu-fix, žolna Autan, ter opornice Medisan.
Boris je po uspehu izjavil: »Smer je bila logičen zaključek mojega 40 letnega dela in odrekanja. V ta projekt je bilo vloženo ogromno ur razmišljanja, smučanja, narejenih nešteto analiz, za seboj imam ogromno vzponov, pa tudi padcev… vodi pa me moto: bolje imeti mir in pa prav!«

  1. Posnetki povedo dovolj. Boris, čestitke za ta izjemen podvig, pa le tako naprej, mi smo s tabo.

Dodaj odgovor