Plezalni tabor AO Kranj, Ledine, 29.-31.8.2014

Tisti z "early bird vstopnico" so si ogrevanje privoščili že v petek. Večina nas je, precej otovorjenih, počasi in z užitkom v petek le prikapljala na zabavni večer in priprave. Najbolj lahkonogi so pridrveli kar v soboto in takoj zarinili v stene. Nedelja je minila v stilu letošnjega poletja(?) – ne glede na to, kaj so pravile vremenske napovedi, se je vreme odločilo za svojo smer. Skladno temu s(m)o se nekateri vdali že v soboto zvečer, najbolj zagreti pa so v nedeljo zjutraj vseeno "porinili" in nekaj iztisnili iz nedeljske megle, ki se je popoldne celo razkadila. 

Nekateri so združili prijetno s koristnim in po plezanju opravili še krajšo delovno akcijo na koči in v njeni okolici. Naš predsednik npr. pa je plezal kar med delom. 

Opravljeni vzponi:

Petek, 29.8.

– Dolgi hrbet: Trikot – Matej, Žan

Sobota, 30.8.

– Dolgi hrbet: Jubilejna – tri naveze, Nebo nad žrelom – več navez, Smer mimo malega črnega trikotnika – naši in srbski plezalci, Jernejev steber – dve navezi
Grintovčev steber – Klemenc in Meso
– Koroška Rinka: varianta Belega pajčolana – Nastja & Sabina
– Velika Baba: Nova centralna smer: Janez & Matjaž, nekaj navez AO Kozjek
– Kancelj: Tine, Klemen, Žan in Jojo so spodnjih 100 metrov plezali svojo varianto (po kompaktni skali – ocena V-VI), srednjih 100 m po smeri Longo Mai, zgornjih 100 m pa prosto po rušju.

Sobotni večer je popestrilo predavanje mladega, perspektivnega kranjskega alpinista Janeza Svoljšaka. Če smo lani film gledali z zaprtimi očmi, smo Janeza letos poslušali z odprtimi usti. 

Nedelja, 31.8.

– Dolgi hrbet: Indijansko poletje – Igor, Sara, Nebo nad žrelom: Sebastjan, Gregor, Matej
– Kondicijski trening do Jezerskega sedla: Sebastjan, Gregor, Matej

Vsega lepega je enkrat konec in vsak mora prej ali slej domov.

Če je bilo med udeleženimi letos za odtenek manj kranjčanov (pogrešali smo "tastare"! Pa kakšen tečajnik več bi lahko bil), so obisk nekoliko popravili drugi odseki (celo nekaj mednarodnega obiska je bilo), tako da nas je bilo vseh skupaj (rajtam da) več. Tabor raste!

Skupaj smo nastopili in zaigrali AO-ji: Kranj, Jezersko, Železničar, Rašica, Novo mesto, Soški in Akademski AO, PožarevacSrbija, Riječki alpinistički klub – Hrvaška.

AO Kozjak je na Češki koči imel svoj tabor. Kljub temu smo nekatere smeri plezali skupaj. Upamo, da se nam naslednjič pridružijo.

Kdor je "plezal na črno" ni naveden. Verjetno je še kak inkognito. Kogar ni bilo, je manjkal.

Hvala vsem za obisk in dobro vzdušje, hvala Franciju za prenašanje in kuharijo. Dobra volja je najbolja!

No, pa se je le našel nekdo, ki je napisal reportažo. Moja prva – bodite nežni. 😉

Janez Nastran

Dodaj odgovor