Tenerife

Izlet na Tenerife močno priporočam vsem, ki imate poleg veselja do plezanja tudi žilico do raziskovanja. Otok ponuja praktično vse, od vseh sort športnih aktivnosti, do naravnih znamenitosti kot so vulkan El Teide (s svojimi 3718 nmv tretji najvišji na svetu), dolina Masca, nasadov bananovcev, drugega najvišjega klifa na svetu in še bi se našlo. Našteto spada v “El must de Tenerifi”. Obiskala sva štiri plezališča, le v dveh sva plezala. Plezanje na otoku sicer ni preveč razširjeno, tako da imaš v plezališčih dokaj mir in nezlizano skalo. Problem sva imela le z dežjem, ki je na nekaterih območjih skoraj vsakodnevni pojav. Tako te preseneti sonce v baru 3 km od plezališča, v plezališču pa dežuje. To je tudi ena od značilnosti Tenerifa, zaradi vulkana je sprememba vremena prav neverjetna in nič ni nenavadnega, da se zbudiš v dežju nekaj kilometrov preč pa se že lahko sončiš na plaži. Pleza se lahko vse leto, temperature tudi pozimi prijetno tople, ravno tako je morje ves čas primerno za plavanje. Najcenejša varianta, ki sva jo našla je bila Last minute izbira, na otoku pa je skoraj nujno, da najameš avto in z njim osvajaš otok. Kakorkoli je bil to dopust kot se šika in to za relativno nizko ceno!

    • R B on 5. 10. 2012 at 10:47

    Top! A bolderji so kaki?

  1. ful dobr zgleda. te morem enkrat zahaklat, da mal več poveš, ker je pri nama s tinetom ravn tole zdej na spisku 😉

  2. Ja, bolderji so v Aricu, ležijo rztrešeni po kanjonu. V vodničku sicer nič ne piše, se pa vidi da plezajo tudi bolderje. Drugje jih nisem vidu.
    Ana, bomo kakšno rekl 😉

  3. V plezališčih je bil pravi balzam za oči (ambient) in ušesa (nobenih pompadujskih deratorjev) ahhh. So pa bolderji tudi drugod ne samo v Aricu. Veliko smeri ni opremljenih (imajo samo štant), v nekaterih vmes rabiš metulje. Razen Arica v ostalih plezališčih redko najdeš petice…ni za take penzle kot sva npr. midva. Ocene niso prijazne do “plezačev” (ego trpi)-to ni kalymnos hehe!

  4. Lepo, da si še mal dodala. Namreč Janez je tole napisal precej suhoparno:)

Dodaj odgovor