Pokal Quebec – Prva tekma – Montreal

AO Kranj je bil zastopan na prvi tekmi quebeškega pokala v balvanskem plezanju. Osvojili smo drugo mesto, v kategoriji veteranov (ja, vem:). Naslednjič moram obvezno s seboj vzeti majico domačega kluba.
 

Torej, postavljenih je bilo 46 balvanskih problemov, oštevilenih od najlažjega do najtežjega. Plezalci smo bili razdeljeni v dve kategoriji: rekreativna in elitna. Prva je imela flash contest, razdeljen po starosti, druga pa kvalifikacije za finale z nabiranjem točk na najtežjih balvanih.
 

Vzdušje je bilo super, mi je pa malce škoda nepreplezanih balvanov, ker so jih takoj podrli zaradi finala. Itak ves popraskan po rokah in kolenih, na zadnjem sem dvakrat odletel po tem ko sem že držal zadnjo tvorino in dve sekundi nestabilno bingljal sem in tja – spumpan, ampak vseen – grrrr!
 

Tekma je potekala v plezalnem centru Horizon Roc, ki me je za devet trening obiskov odrl za več denarja kot pa celoletna karta na stenci. Je pa zanimivo, da je bila štartnina na tekmi cenejša kot pa navaden obisk, baje da zaradi sponzorjev.
 

Po tekmi se je dalo kupit vnaprej pripravljen sushi, so se Japonci dobr potrudil (mrbit so bli Kitajci, itak pravjo da sta v celem mestu tule samo dve Japonski restavraciji, kjer NE delajo Kitajci).
 

Drugi video na spodnjem linku prikazuje, kaj imajo še nameščeno v hali, vseskozi je v uporabi:
http://youtu.be/swb_I9TH3bk
 

(Video mi je skuril baterijo na telefonu.) Edino fotko sem ukradel na netu, by Steve?, tule:
http://paroislaurentiennes.com/2011/12/19/au-defi-du-bloc-18-decembre-2011/

  1. Bravo starina!!

  2. Kr stisne tale…

Dodaj odgovor