Osp-Črni Kal

V soboto smo šli tečajniki AŠ 2011, skupaj z inštruktorji, na skupno turo v veliko osapsko steno, ki se nahaja v bližini majhne in prijetne vasi Osp.
Anže nas je pri “Vikiju” razporedil in nam dodelil inštruktorje. Nekaj se nas je takoj odpravila proti steni, ostali pa so še malo posedeli na toplem in kramljali ob toplih napitkih.
S Tinetom in Andrejem smo bili druga naveza v Medotu, kjer se je prijetna plezarija začela po drugem raztežaju. Komaj postane prijetno in že si na vrhu. Ker smo bili dokaj hitri in je bilo časa še na pretek, želja po plezanju pa velika, smo si zadali nov cilj.
Po spustu ob vrvi, smo zagrizli v Fuga da Alkatraz. Prvi raztežaj se mi je zdel najtežji, poleg tega pa se mi je skoraj zanohtalo. Naslednji trije raztežaji pa z ogretimi prsti zelo lepa plezarija. Sledil je spust ob vrvi in sestop do Elice, kjer smo si po uspešnem plezanju nazdravili s kapjico rujnega…
V nedeljo pa smo se odpravili v plezališče Črni Kal in vadili prevezovanje na svdrovcih in rinkah, prikazali pa so nam še reševanje padlega soplezalca.
Skratka, vreme je bilo super, če bi bilo bolj toplo bi bilo že kičasto, družba in plezanje pa fenomenalna!

Dodaj odgovor