Kotečnik, Miza za šest 8c+ ali 9a

Zdaj že davnega leta 2003 sem v obokih opremil skoraj celotno luknjo z smermi. Najbolj pa me je že takrat prevzela super linija smeri po sredini stropa. Kmalu je bil opremljen in preplezan Adrenalin 8b. Kasneje sem dodal še svedrovce, ki so se priključili smeri Katakombe 8b+, nastala je ena najboljših linij v Kotečniku. Še isto leto sem bil blizu uspeha, v letih, ki so sledila pa sem se posvetil drugim stvarem. Predlani pa sem se projekta lotil z resnim namenom, da ga preplezam, vendar se je zavleklo do včeraj, ko so bile razmere idealne, glava sproščena, želja velika. Moja bitka z projektom, sedaj smerjo Miza za šest.se je zaključila. Smer dolžine 25m sestavlja dobrih 70 gibov – prevladuje vzdržljivost v moči, potrebno pa je kar nekaj obratov po stropu, prevezovanja sredi smeri, ter enega težjega vpenjanja, kjer sem parkrat doživel dotik z tlemi. Največkrat me je odlepilo iz vrha, ko ti nekaj odprtih poličk hitro da vetra. Plezljiva je le v suhem obdobju, ker ob deževju grifi postanejo hitro mokri in vlažni. V času plezanja smeri ne morem pozabiti, kako sva z Jankotom po službi krivila ovinke po Tuhinjski dolini, za moj drugi ali tretji poskus, zaradi teme v jami pod strop nameščala plinsko luč, se opremila z lučkama… Ko pogledam nazaj je bilo zanimivo.
To je moja najtežja smer, ki sem jo preplezal in se mi zdi da bi bila lahko ocenjena z 8c+ ali 9a, bolj točna ocena se bo oblikovala po prvih ponovitvah. Zahvala vsem varovalcem, ki so si vzeli čas. Foto: Blaž Z.

  1. bravo, noro, konc HUDOO!!”#$% progression never ends (:

  2. Čestitke!

  3. Bravo, čestitam!

  4. Luka čestitke! Je lep občutek, ko po toliko letih plezanja, lahko primankljaj treninga nadomestiš z izkušnjami in še vedno svinsko dobro plezaš, a ne?

  5. Bravo, čestitam!

  6. Čestitam, Luka!

  7. Bravo Luka!

Dodaj odgovor