POZOR!!! Nova Bohinjska Bela

Danes sva s Tinetom obiskala plezališče Nova Bohinjska Bela v želji, da malo potrenirava gibe v smeri Ženska za nagrado. Z avtom sva se pripeljala čisto do plezališča. Ko sva si ogledovala smer je prišel kmet in naju grdo nahrulil, češ da je to njegova zemlja, da nimava tam pravice plezati in da naj se pobereva stran. Sem se probal na lep način zmenit, da bova avto odpeljala dol, pa se je samo še bolj grdo zadrl nazaj. Tine mu je potem lepo povedal naj se vede malo bolj kulturno, ker nisva bila nič kriva, saj resnično nisva vedela kakšna je situacija. Situacija je pa taka, da je kmet fejst jezen na nas plezalce. Razlogov je baje več, od tega da naj bi ga neki plezalci zaparkirali in se nato arogantno vedli, do tega da naj bi kmet pri delu poškodoval nekomu avto in je imel zaradi tega probleme. Skratka, noče nas tam!

Zato na tem mestu pozivam vse, da do nadaljnega ne plezamo v Novi Bohinjski Beli. Vsaj dokler ne dosežemo dogovora s kmetom. Stena je na njegovi zemlji in ima vso pravico da nam prepove plezanje. V bistvu ga je že, na nek način. Ampak mislim, da je še upanje, če bomo pravilno in fer pristopili k problemu. V tistih koncih priporočam Kupljenik in Bitnje, ki ponujata podobno plezarijo. Če pa že morate plezati tam, pustite avto v dolini in se sprehodite do stene. Je baje dobro za prekrvavitev 🙂 Ker bi bilo res škoda, da bi izgubili enega od najboljših, če ne najboljše plezališče na gorenjskem. Zdej je treba obvestit odgovorne, da se čim prej razjasni kako ni kaj.

No … ta incident naju s Tinetom ni preveč zmotil in sva se šla navijat v Bitnje. Tam nama pa ni noben zatežil in sva lahko v miru plezala. Oba sva splezala Penkota in Krokodilčke v očeh. Tine je uspel še v Drobežu in Zverini, jaz pa sem malo potreniral Beli poper. Fajn je blo!

    • a a on 10. 4. 2010 at 4:03

    Bela zahteva bolj takticen pristop. Ker imajo domacini ze otroke vzgojene, da brez obotavljanja lajajo ali celo mecejo zemljo in kamenje v plezalce, se moras ti preventivno spoprijateljiti z enim od njih, da ti odstopi parkirno mesto, kar ti obenem prinese tudi +5 bonus tock za pristno sosedsko fovsijo.

  1. Zgoraj podpisani tečajnik, to sicer drži, ampak za Staro Belo;) Tistmu mulcu bom pa ušesa navil, sam kaj k res hitr laufa…

  2. Fino bi bilo če bi bili ljudje o tem obeščeni in bi se avte puščalo spodaj. Če bi midva vedela kakšna je situacija bi to definitivno storila. Obstaja pa še ena možnost: kupmo kmeta pa Novo Bohinjsko pa še un njegov traktor :))

  3. Problem se očitno še vedno vleče. Jaz sem tega kmeta srečal kaki dve leti nazaj. Bil je prijazen, kljub temu, da so bili gor parkirani trije avtomobili. Takrat je prosil, da ne parkiramo več, saj bo vlačil les dol. Plezalci so se do njega obnašali zelo grdo in arogantno in res se je zgodilo, da je oplazil en avto. Nesramno od tega plezalca je, da je kmeta terjal za škodo, saj je vsakega,ki gaje srečal opozoril na spravilo lesa. Očitno so bili plezalci še naprej bolj pametni, on pa je pač uveljavil svojo pravico.

  4. Strinjam se, da se moramo potruditi in umiriti razmere, da bomo lahko še plezali v Bohinjski beli. Bi pa še dodal alternativo k Bohinjski beli, Bojč omenja Kupljenik in Bitnje, jaz pa pravim, Bitenj Potok je zakladnica lepih smeri – trenutno še malo podcenjena – kar se obiska tiče, sam resn se spravte tja – plezarija je fantastična.
    Lep pozdrav, se vidmo kej v gorenjskih koncih – upam.

  5. Stvar je samo v temu da se parkira v vasi in se gre peš do plezališča

Dodaj odgovor