Ferentillo-Pale-San Leo-Lumignano-Glinščica

Kar je povedala Danaja drži kot pribito! V mestu San Leo smo se v četrtek ločili, ker smo imeli en dan manj kot ostali, smo se odločili da ostanemo v San Leu in splezamo kar je za splezat, čeprav pokrajina E. Romana ne ponuja kakšne odlične skale.( z Lucijo sva opravila tudi prvi skupni večraztežajni vzpon v kombinaciji s sončnim zahodom-sugar sugar!!!:)
Naslednji dan smo razpeli jadra in zapluli proti severu, sidro smo vrgli v mali vasici Lumignano, po priporočilih italijanskih mafijskih kolegov. Res veliko plezališče z zelo tehničnimi problemi. Kot bi Osp in Kal imela otroke:) Pa vendar nas je proti koncu dneva presenetil dež, tako da smo se odločili da odrinemu proti Kopru in prespimo pri Katarini (AO Koper). Fajn je blo spat u postli:) Zjutraj smo odšli plezat u Glinščico, ki leži le streljaj čez mejo. Dolina z veliko sektorji ponuja lep razgled na slovensko primorje.
Delni namen obiska italije je bil tudi odkrivanje malo manj znanih, lahko tudi lokalnih, plezališč in mislim da nam je uspelo. Vtisi so lepi, ostalo je nekaj neporavnanih dolgov v določenih sektorjih, tako da se zagotovo še vrnemo!

Pa še nasvet dneva:

Ko boste v Rimu, nikar ne naročite kapučina GRANDE…

  1. Dobr sta si tole zorganizirala:))

  2. Hahahaha sam res 😛

Dodaj odgovor