Zijalke

Že v nedeljo sem šaril nad Javorniškim Rovtom, a v Medji dol doslej še nisem šel. Na zemljevidu izgleda lep, ime mi je tudi všeč, tako da je bilo le vprašanje časa kdaj. Včerajšnja napoved je bila vsaj za jutro dobra in to je bilo to.

Z Anžetom sva začela pri CŠOD ob pol sedmih in takrat je bilo še kar solidno. Sneg je bil pomrznjen, sem ter tja se je sicer prediral, ponekod pa celo nosil težo. V gozdu sva parkrat naletela na sledove starih plazov, čeznje pa dve plasti novejšega snega. Ampak mraz je vse vkoval, tako da sva se počutila varno.

Na gozdni meji se pokaže Medji dol v vsej lepoti. Dolina po malem spominja na Zelenico, le obrnjena je v drugo smer. Višje gor celo naletiš na klop, ki bi v toplem vremenu lahko služila marsičemu, tudi ogledovanju narave. Pogled dol po dolini se na levi ustavi na Škrlatici, Triglav je pa že skrit za robom. Desni rob “drži” Dovška Baba.

Na zgornjem delu se je treba odločit: levo proti Struški in Zijalkam ali desno proti Hrašenski planini, Malem vrhu in Vajnežu. Ker sem slednje obiskoval nedavno, sva obrnila levo in preko Medvedjaka pridrsala do Zijalk. Ta del je daleč najelpši, sprehajalsko in smučarsko.

Smučarija je bila v zgornjem delu odlična (trda podlaga s svežim poprhom), tudi plazovi na vzhodni strani Medjega dola so bili odlični, od gozdne meje navzdol sva bila pa v vojni. Sneg se je do tukaj povsem ojužil in razmočil, mestoma gost gozd pa tudi ni bil najbolj naklonjem smučanju. Nekje na pol poti do CŠOD sva srečala še samotnega pešca, ki jo je s krpljami ubiral po in ob najinih jutranjih sledeh.

  1. …in zelo lep obisk teh strmin, ko končno zmaga pomlad. Takrat Struškine poljane dobesedno zažarijo v raznobarvnem pomladanskem cvetju…

    A si že začel pisati knjigo?!

  2. …in zelo lep obisk teh strmin, ko končno zmaga pomlad. Takrat Struškine poljane dobesedno zažarijo v raznobarvnem pomladanskem cvetju…

    A si že začel pisati knjigo?!

  3. Ne še. Isti problem kot pri magisteriju: nimam teme.

  4. Cefo: Kllic gora 2, to je to 🙂

  5. Kjer tišina šepeta 2, 3, 4, saj si na forumu kar plodovit.

  6. Frikšn adikšn … da bo lep slovenski naslov 😛

Dodaj odgovor