Južni greben Škrlatice

Z Janezom sva se včeraj namenila malo vplezavat. Po opisu sodeč, naj bi bila plezarija tod imenitna. Glede na težavnost tudi nisva imela veliko opreme. No, čisto sva lutnila, spodaj totalen šoder, naprej gor pa mnogo težje kot IV- (+ nikjer nobenega vražjega klina, ki bi nama kazal pot). Predvsem sva vadila “abzajl” in iskanje naravnih prehodov levodesnogor (ki tudi Lukcu in Radotu niso bili ravno naklonjeni ob naskoku na Rakovo špico). Naslednjič pa cel šop klinov in metuljev s seboj ;P.

  1. ja, najbrž je pa že fajn, da se vsaj malo pripraviš in ne samo slepo zaupaš tujim opisom.

  2. “Prav škrlatno rdeča skala, ki napravi ostenje tako slikovito, je, kot veste, zlovešč znak velike krušljivosti. Res štejejo te stene med nejbolj krušljive pri nas. Žal nosi pri tem zastavo prav najvišja gora — Škrlatica.” Sej niste mogl vedet, da je tolk slaba skala…

  3. Cefo ti si pa nekam zelo poetično razpoložen dones 🙂

  4. Problem dobiva širše okvirje. Očitno je smer v Miheliču napačno zarisana (cca 200 m previsoko in ena rampa višje), probleme so imeli še nekatere naveze in enako zalutale. To je postalo jasno šele po Radotovi fotografiji – sva bila pa na poti prvenstvene in bi jo – če bi plezal oceno 6 al pa 7 – verjetno tudi splezala ;). Staša, kako se pa malo pripraviš brez tujih opisov?

  5. Smer je v Slovenskih stenah bojda res napačno vrisana. Tako so imeli probleme že pred vama, kar se lahko prebere tudi na gore-ljudje.net. Tako da se ni treba preveč sekirat in dajat teže modrovanju nekaterih drugih… Sta bla pa vsaj v naravi, in to tisti pravi, neobljudeni. Za razliko od Stene nasproti vama.
    Tudi to je alpinizem!

  6. Da ni bil tale Staša spet Anže… 🙂

  7. sorry, sm narobe prebrala, in dojela kokr da sploh nista imela nobene opreme sabo. Lapsus, se opravičujem.

  8. Ne, ne, nobenega opravičevanja. V četrtek bosta to lepo rešili po sestanku: CHICKEN FIGHT!!!

  9. Cefo, čakičaki mal, Janez se ne ravsa s puncami (vsaj tako se deklarira …kakšen čikenfajt neki saj nismo piščanci ;P)

  10. Janez? Zakaj pa on? Kdo bo to gledal? Ti in Staša! Če ne bo drugač zadost blata ga bomo s pirom naredil.

  11. Haha, čikenfajt 🙂

  12. Škoda, da je Keco na morju…

Dodaj odgovor