Mala Mojstrovka – Severni raz

Najprej obveznosti. Po dogovoru z Bežkom moram v utrinku uporabit naslednji dve stvari:
* mama in
* gora ga je vzela zase
Formalnosti opravljene.

Dan je bil hudo lep, kar malo škoda ga je bilo za tak kratek izlet, ampak bolj nekaj kot nič. Pozabil sem že kako je Severni raz lep. Pravzaprav nisem toliko pozabil, prvič se mi ni zdel tako lep. Tudi danes sva imela v planu v resnici Kaminsko, ampak sem mehkega srca in sem se dal hitro pregovorit. Bo pa Kaminska za kdaj drugič, saj se nič ne mudi.

Bila sva prva, za nama še dve navezi, najprej dva Idrijska tečajnika, potem še dva, ki se nista predstavljala. Dan super — ne vroč, ne hladen, plezarija odlična — da bi je bilo le več, potem pa na pivo in domov.

  1. Dobro torej, Bežek ni niti približno zadovoljen z mojo rešitvijo problema.

    MAMA mi je lepo rekla, da plezarija ni za človeka. Da če bi bila, potem bi bili rojeni kot opice. Pa nismo taki, zatorej ni mišljeno, da bi lazili po hribih, če tam ni poti. Menda me bo GORA VZELA ZASE, ako jo bodem preveč izzival, ako bodem prevečkrat vnemar dajal njena opozorila. A kaj, ko MAME nasveti lepo zvene, v srce sedejo, a nog ne odvrnejo od nevarne poti. Tako sem, da ne bi samotno šaril po prepovedanih logih, z Bežkom v spremstvu skočil gor, kjer GORA pokaže svoj pravi obraz, kjer GA ne skriva pred za oddaljenimi oblaki, kjer JE nje sij najsvetlejši, kjer si je narava VZELA vso svobodo — tja, kjer vsak najde nekaj ZASE. Izborila sva si prehode, kjer je pred nama uspelo že mnogim, celo z vrtalom so bili skalo skrunili. Prebila sva se, kjer tečajnikom prvi koraki teko. In izvila sva se iz nederij skale, dasiravno zelena in nevredna vsega, kar narava človeku ponuja. Nevreden najlepšega, kar svet ponuja, pa sem vseeno zdaj miren, ker sem v zadostni meri izpolnil prijatelju dano obljubo in uporabil v utrinku tako “MAMA” kot tudi “GORA GA JE VZELA ZASE”. Večkrat!

  2. Cefo, tvojemu komentarju bi dodal še nekaj akordov, pa bi nastala lepa lirska pesmica

  3. Cefo, moja tašča hrani pisalni stroj, na katerega je Nejc Zaplotnik pisal POT. Če želiš, ti ga zrihtam, da boš zadevo raztegnil v eno tekoče beročo knjigo ;).

  4. He he, mislim da bi tole lahko krstil za najbolj umetniški opis severnega raza Male Mojstrovke 🙂 lepo, lepo 🙂

  5. Dobr Cefo, dobr Cefo.

Dodaj odgovor