Peru-Cordillera Blanca

Prve dni ko smo prispeli v Limo je vladal pravi kaos. Na cesti povsod sama gneca neizpravnih avtomobilov, smog in bojast da te oropajo. Kaj hitro smo se spravili v Huaraz, kjer je popolnoma druga zgodba. Pri dan je bila ze hoja po stopnicah dovolj velik napor. Sprehodili smo se do jezera Churup, kjer nam visina ni delala tezav, nam je pa zato vreme. V dolino Ishince smo se odpravili v slabem vremenu. Aklimatizirali smo se na Urusu(5,495 m) in Ishinci(5.580 m), nato pa smo napadli direkto smer v zahodni steni Tocllaraju-ja (6.038 m). Razmere idealne, stiropor, prava uzivancija. Sestopili smo po normalki severozahodnega grebena. Z Lukom sva ze izkusila kako izgleda ko ti zmanjka tal pod naogami in se pogreznes v spaltno. Sedaj smo v Huarazu in nabiramo moci za nove vzpone v dolini Santa Cruz. Lep pozdrav od perujske ekipe (Anze Savs, Luka Plut, Borut Jansa, Janez Ziherl, Ana Katarina, Polona Ziherl). Fajn plezite!

  1. Toooo!!! Svaka čast! Upam da vam bo šlo še naprej vse po načrtih. Ns pa tle skos dž pere 🙁

  2. Čestitke!!! Le tako in previdno naprej! Srečno!

  3. Bravo! Pa srečno dalje!

  4. Čestitke, super, legende, le tako naprej in srečno!!!

  5. Super! Srečno!

  6. Dekleta in fantje, dobr ste.Srečno.

  7. Dobr ste našutan! Ekipa, srečno!

  8. Bravo naši. Lepo vreme, srečno!!

  9. Hudo, keri hribi. Jaz bi bil tudi tam 😉 Uživajte še za nas.

  10. Bravo in srečno vsem….

  11. Eii celi norci, uživite, pa velik sreče z vremenom in velik fotkite da nam boste kej pokazali 😉

  12. Noro! Sem vam kr mal fouš 🙂 Uspešno naprej!

  13. Čestitke! Kakšne imate pa plane za naprej, po Tambotu?

  14. Z Lukom greva v dolino Santa Cruz, kjer imava namen zlesti Francosko smer v Alpamayu in direktno smer v Artensonraju. Upam da bo vreme zdrzalo.LP

  15. Aja, pa hvala za cestitke;)

  16. Še mal zgodovine, k jo mate vsi tko radi 🙂
    Glede Francoske smeri v Alpamayu – gre v bistvu za smer, ki so jo prvi splezali Kranjčani leta 1979 in to v sestopu (Markič, Česen, Dolenc, Mica in Barbka Perčič + še nekaj ostalih…). Smer je bila šele kasneje splezana navzgor.
    V glavnem, fantje, držte se!

  17. Bravo…dobri ste!!

  18. Super vam je ratal, kar hitro. Merkejte nase še naprej. Arteson ima svoje muhe, ledenik pa seraki pa takle. Lima je vedno taka. Kaj pa kej peruanke, a so še tako fest?

  19. Bravo fantje! Sam tako naprej pol pa mal turizem zganat.Pa ne puzabt na pačamanko!!!Če ste pr Emilju ga puzdravte.Srečno

Dodaj odgovor