Fužine – pogled na Kališče . . .

Halo tečajniki, a bi kdo kak utrinek napisal! Baje ste imeli v soboto na Kališču vaje Letna tehnika II! Če že zaradi poškodbe nisem mogel z vami, pa saj kakšno besedo in par fotk naj kdo med utrinke vrže, bom sigurno hitreje okreval! Ej ste šalabajzerji !

  1. haha, zej ma vsak doma svojo privat zbirko, tk da nč ne daje na net. Sej veš kk je to na gorenjskem:D
    Ti bomo pokazal, ti sam pozdrav se čimprej hehe

  2. Glede na to, da smo alpinistični odsek DRUŠTVA, kjer je v prvi vrsti bistvo druženje, prepleteno s plezanjem in z njim povezanimi dejavnostmi, kjer naj bi vse potekalo v kolegialnem duhu, bi človek pričakoval kakšen utrinek in fotko s strani akterjev, v tem primeru tečajnikov. Da o dejanjih nekaterih tečajnikov in tečajnic na Kališču v soboto niti ne izgubljam besed. Če je namreč nekomu odveč storiti nekaj v dobro kolega oziroma skupnosti, potem je bolje, da ostaja sam in ne izvaja dejavnosti, ki zahtevajo nekaj kolegialnega duha…

  3. Voščim ti, da bi čim manjkrat preizkušal trdnost skale na takšen način. Svojih “preizkušanj” nimam prav nič v lepem spominu.
    Vaje na Kališču so seveda uspele. Ob 8.00 smo bili gori v polni bojni opremi, nato pa smo vadili pribljižno do treh. Vadili smo:
    -spust padlega soplezalca,
    -dvig padlega soplezalca na reverzo v samo-zaklopnem načinu ali na vozel gardo na dveh vponkah – vse skupaj bodisi na enojni ali na švicarski škripec
    -poizkusili smo tudi spuščanje po vrvi v dulferjevem sedežu (ne moreš verjeti, da so se s to srednjeveško mučilno napravo včasih res spuščali čez stene!)
    -pokazali so nam tudi transport padlega soplezalca na svojem hrbtu (oprtaš si ga kot nahrbtnik, sebe in njega navežeš na vponko v reverzu in se obadva spuščata hkrati.

    Najbolje, da si pogledaš v našem priročniku. Ko enkrat dojameš, je izvedba silno preprosta – vsaj v plezalnem vrtcu. Ti mora pa kdo pokazati tudi v praksi, papir in praksa sta čisto nekaj drugega. Vprašaj.

  4. Super! Sicer sem že doma naredil nekaj vaj po priročniku, a praksa je praksa; se priporočam. Z zvini je pa takole; čim prej začneš hladiti, prej se zadeva pocajta (sem upošteval Cefotov nasvet). Le na urgenci te ne vzamejo resno, ker prideš z bolečino brez vidne otekline!

Dodaj odgovor