AO KRtabor (Sella, Puez, Marmolada, Fanis) 13

Zamenjali smo lokacijo in se namesto v Cortino preselili v Colfosco na območju Alte Badie. V kampu tokrat ni bilo rock glasbe na straniščih (a la Wild horses could not drag us away), ne tetoviranega alter pucača z aviatorkami v tamočni majici; so bile pa kartice za vsakokratni vstop. Tuš kabine so bile prostornejše (brez žetonov), kamping področje brez dreves, avtodomov cel kup, smrčanja neomejeno. Očitno naš glas seže v deveto vas, saj so nas v kampu preventivno  razselili na dva tabora: naraščajniški in matico. Za tem so na vsak predvečer pridno popisovali koliko nas je v katerem šotoru in kateri šotor še stoji. Kot se spodobi, so bili zaradi glasno izvajane glasbe okarani v mladoslovenskem taboru.
Kampirali smo od 14.8. do 18.8. (res posrečeno načrtovanje). Izvidnica z Organizatorjem Velikim pa je prišla že dan prej.
Plezalo se je v Marmoladi, skupini Sella (Piz Ciavazes, Torri di Sella, Sass Pordoi, le Meisules), Puez gruppe (Sas Ciampac, Pizzes da Cir (Grosse Cirspitze)), Cime di Fanis (Piccolo Lagazuoi, Torri di Falzerego). 
V nobeni smeri nismo bili sami. Ponekod je bila potrebna kar zvrhana mera potrpljenja ali pa polna cajna malice s  široko polico za zamižat. Kljub višini in občutku, da smo v naravi pod Unescovo zaščito nas je stalno ropotanje motorjev, avtomobilov, rešilcev in občasno helikopterja opominjalo, da smo sredi brbotajoče civilizacije željne zelenoskalnih danosti.
Bili smo deležni tudi obiska ene izmed Edinih-Maje in Šavsa, edinega Anžeta vrednega nje (po Č****).

Dolomiti so neomejen poligon za plezanje, vedno navdušijo, vsej množici Bizantincev navkljub. Vedno znova preseneti tudi ta sveži gorski zrak (redno se zafrknem z letno spalko in ne, nisem bila edina, s plažno kolekcijo sta v visokogorje prišla tudi Tišard in JanezZ).

Družili in plezali smo: Tine Rine Hitroseobrne, Anže P. Kolenček, Janez Šapa Popeye, Janez Glanzi, BrilejGaLej OrganizatorVeliki , Rok Tišard le Coq Sportif, Šifko the Sh* Compactness Master, Gorazd BBQmajster, Staša Gremonakavo, Karmen Cliomoj, Igor Security, Aka Abzajl, Vrho TightTee, Kristina Lepopoje, Nastja Lepopoje, Sašo Vesoljc, Janez Auaugleženj, Bajželjbojan BBQ owner, Ivan Gadgetrukola

Omembe vredne preplezane smeri:
Gogna (Janez Švoljšak in Rok Tičar) in Tempi moderni (Tine in Anže Marenče) v Marmoladi
Via Dolomieu (Janez Svoljšak in Anže Marenče) v le Meisules
Via Irma (Tine Marenče in Igor Okorn) in Via le moto del Sella (Tine Marenče in Janez Svoljšak)

Ostale preplezane:
Adang, Demetz, Cameron, Kleine Micheluzzi , Gross, Piaz Kante, Kasnapoff….pa še kakšna o kateri me niste obvestili.

Bravo Igorju-spet, Karmen, Nastji, Kristini, Janezu Nastranu, Sašu in Mitji za preplezane smeri Adang, Demetz, Geschweifter Kamin, Kleine Micheluzzi, Piaz Kante, Pilastrini, Marianna, Nul coma Josef!

Ostali neudeleženi pa le potočite kakšno solzico, saj je vreme zdržalo in se ni bilo treba stiskati po šotorih. E stato meraviglioso!

Fotografije so prispevali v neabecednem vrstnem redu: Janez Svoljšak, Tine in Anže Marenče, Gregor Šifrer, Gorazd Prelog, Janez Nastran, Rok Brilej, Sašo Petrovčič, moja malenkost in Janez Ziherl.

Dodaj odgovor